Ένα χρυσό και δυο χάλκινα για Κύπρο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Ένα χρυσό και δυο χάλκινα για Κύπρο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Οι επιτυχίες της Κύπρου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (ISF Κ18) που διεξάγεται στο Μπαχρέιν συνεχίστηκαν και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, και τρεις αθλητές μας κατέκτησαν μετάλλια (ένα χρυσό και δύο χάλκινα), γεμίζοντας με περηφάνεια ολόκληρη την κυπριακή αποστολή.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Ανδρέα Ανδρέου, ο απολογισμός της Κύπρου στους αγώνες είναι ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια.

Η Μαρίνα Άζινου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζούντο και οι Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν (τριπλούν) και Αλέξανδρος Γκαμράουι (σφυροβολία) από ένα χάλκινο μετάλλιο στον στίβο.

Τζούντο
Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαρίνα Άζινου στο Τζούντο στην κατηγορία -57Kg. Η 17χρονη αθλήτρια ήταν ασυναγώνιστη και δίχως να αφήσει περιθώρια σε καμία αντίπαλό της, πέτυχε τον μεγάλο της στόχο.

Στην 5η θέση έμεινε ο Στέφανος Λαζαρίδης (-73Kg), ο οποίος έφτασε μέχρι τον αγώνα για το χάλκινο, όμως στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να γίνει ο τρίτος αθλητής του τζούντο που κατακτά μετάλλιο.

Στίβος
Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός του στίβου το απόγευμα του Σαββάτου (26/10) στο Εθνικό Στάδιο της χώρας. Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν και Αλέξανδρος Γκαμράουι πήραν την τρίτη θέση σε τριπλούν και σφυροβολία, αντίστοιχα.

Αρχικά, ο Σαρκίς Αντρανίκ Αστζιάν στο τριπλούν με άλμα στα 15.03 εξασφάλισε θέση στο βάθρο. Ο αθλητής μας κυνήγησε μια καλύτερη επίδοση, όμως αρκέστηκε στην τρίτη θέση.

Στη σφυροβολία, ο Αλέξανδρος Γκαμράουι (ήταν ο σημαιοφόρος μας στην τελετή έναρξης) πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 70.87. Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Κυριάκος Καϊττάνης με 68.50. Ήταν μια εξαιρετική παρουσία σε ένα αγώνισμα όπου είχαμε διπλή εκπροσώπηση.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε και ο Σορέι Ες Μπάμπα στον τελικό των 800 μέτρων. Παρά την υπερπροσπάθεια του στην τελική ευθεία, δεν μπόρεσε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων. Ο χρόνος του ήταν 1.55.28.

Στον τελικό του ύψους, ο Κυπριανός Λιασής, με άλμα στα 2.03, εξασφάλισε την 5η θέση. Ο αθλητής μας ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, όμως το γεγονός ότι πέρασε τα 2.03 στην τρίτη προσπάθεια, τον άφησε εκτός μεταλλίων, μιας και από τη δεύτερη θέση, έως την Πέμπτη, οι αθλητές είχαν το ίδιο άλμα.

Στην σφαιροβολία, η Μαρίνα Χατζηκώστα κατετάγη στην έκτη θέση στον τελικό. Έριξε τη σφαίρα στα 15.54.

Στην έκτη θέση στον τελικό των 400 μέτρων τερμάτισε ο Μάρκος Αντωνιάδης με χρόνο 47.95. Ο αθλητής μας δεν έκανε καλή εκκίνηση, όμως με αντεπίθεση, εξασφάλισε όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 που θα γίνει στην Φινλανδία.

Στα προκριματικά των 200 μ. η Μαριλίζα Πιττάκα τερμάτισε στην τρίτη θέση της προκριματικής σειράς με χρόνο 25.11 και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Η Τζασμίν Κανακάντι ήταν στην 7η θέση στη σειρά της με χρόνο 26.20, μένοντας εκτός ημιτελικού.

Τέλος, ο Λάμπρος Χριστοφίδης στην προκριματική του σειρά στα μέτρα, ήταν δεύτερος με χρόνο 22.05, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό.

Κολύμβηση
Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Αλέξης Ιακωβίδης στην κολύμβηση. Στο αγώνισμα των 50 μέτρων ύπτιο, τερμάτισε στην 5η θέση με χρόνο 26.59, ένα δευτερόλεπτο πίσω από τους δύο αθλητές που πήραν χάλκινο μετάλλιο, μιας και είχαν τον ίδιο χρόνο. Η επίδοσή του ήταν εξαιρετική και αποτελεί ισοφάριση παγκυπρίου ρεκόρ νέων. Όπως και να έχει η συμμετοχή και σε αυτό το αγώνισμα (υπήρχαν 63 συμμετοχές) κρίνεται πετυχημένη.

Στα 200 μέτρα πεταλούδα, ο Ιβάν Κίσελεβ είχε χρόνο 2.13.48 στον προκριματικό και έμεινε στην 17η θέση από 36 αθλητές.

Στα 100 μέτρα πρόσθιο, είχαμε διπλή εκπροσώπηση. Η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη είχε χρόνο 1.17.25, μένοντας στην 19η θέση από 45 αθλήτριες και η Μιχαηλδήμη Προκοπίου με 1.20.71 ολοκλήρωσε στην 28η θέση.

Πυγμαχία
Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στην πυγμαχία (57Kg) ο Σπύρος Βέλιος. Στα προημιτελικά έχασε με 3-2 από τον αθλητή από το Μπαχρέιν και έτσι δεν μπόρεσε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων. Πολλά παράπονα από τον προπονητή, Πολύδωρο Πολυδώρου που μας μετέφερε το γεγονός ότι οι κριτές ήταν από Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.