Ένωση Δήμων: Χωρίς Δημοψήφισμα οι συνενώσεις

Ένωση Δήμων: Χωρίς Δημοψήφισμα οι συνενώσεις

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων αποφάσισε ότι δεν θα διεξαχθούν τοπικά δημοψηφίσματα για τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις Δήμων, ενώ ενέκρινε το προσχέδιο του νόμου που τροποποιεί τον περί Δήμων νόμο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε επί του περί Δήμων τροποποιητικού νόμου, η συντριπτική πλειοψηφία με 77 ψήφους υπέρ και δύο αποχές έκανε αποδεκτό το προσχέδιο της νομοθεσίας.


«Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης έχουν εγκρίνει τις γενικές πρόνοιες της νομοθεσίας, όπως τις έχουμε διαμορφώσει σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών», είπε ο κ. Βύρας

Στη δεύτερη ψηφοφορία για το κατά πόσον η τελική έγκριση των συγχωνεύσεων ή συνενώσεων Δήμων θα δοθεί μέσω τοπικών δημοψηφισμάτων, η Γενική Συνέλευση με 50 ψήφους εναντίον και 25 ψήφους απεφάνθη ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων.

Δηλαδή οι αποφάσεις για συνενώσεις να εκτελεστούν αμέσως, ανέφερε ο κ. Βύρας.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Βύρας είπε πως το προσχέδιο της νομοθεσίας για την τροποποίηση του περί Δήμων νόμου βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Πρόσθεσε πως αναμένεται ο Υπουργός Εσωτερικών να ανακοινώσει την εισήγηση της κυβέρνησης για το ποιοι Δήμοι θα συγχωνευθούν/συνενωθούν και ακολούθως το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο νομοσχέδιο, που αφορά τα επαρχιακά συμπλέγματα, (σκύβαλα, αποχετεύσεις και υδατοπρομήθεια) βρίσκεται ενώπιον της Βουλής.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: