Έτοιμος να εγκαινιάσει τις φοιτητικές εστίες δηλώνει ο Φαίδωνας

Έτοιμος να εγκαινιάσει τις φοιτητικές εστίες δηλώνει ο Φαίδωνας

Έτοιμες είναι μετά από 11 μήνες οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου που κτίστηκαν δίπλα από την Σχολή Τουρισμού και αφορούν αποκλειστικά φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Πάφου.

Η OffsiteNews επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε ότι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα διανυκτερεύσει ο ίδιος στον 5ο όροφο των φοιτητικών εστιών για να δει ότι όλα είναι σε λειτουργία, εξηγώντας και τον αριθμό των εστιών που θα δοθούν με κοινωνικό ενοίκιο.


Παράλληλα, στην OffsiteNews μίλησε και ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης όπου ανέφερε ότι οι φοιτητικές εστίες θα παραδοθούν στους φοιτητές στις 25 Σεπτεμβρίου η ώρα 10:00 το πρωί.

203 δωμάτια – Τα 100 με κοινωνικό ενοίκιο 350 ευρώ

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξήγησε ότι οι φοιτητικές εστίες του Δήμου αριθμούν τις 203 εκ των οποίων τα 100 δωμάτια θα δοθούν με κοινωνικό ενοίκιο, δηλαδή 350 ευρώ όπου περιλαμβάνεται ρεύμα, νερό και διαδίκτυο, ενώ τα υπόλοιπα 103 δωμάτια θα ενοικιάζονται στα 550 ευρώ (ρεύμα, νερό, διαδίκτυο).

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι το έργο ολοκληρώθηκε μόλις σε 11 μήνες και συγκεκριμένα από τις 27 Οκτωβρίου 2023. Τα δωμάτια των φοιτητών είναι 26,5 τετραγωνικά μέτρα.