Αλαλούμ με Βέργα στο δικαστήριο

Αλαλούμ με Βέργα στο δικαστήριο

Την τέταρτη συνεχή αναβολή πήρε σήμερα η υπόθεση των απειλητικών τηλεφωνικών μηνυμάτων για τα οποία κατηγορούνται ο τέως Δήμαρχος Πάφου και τρία ακόμη άτομα. Η νέα αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων προσώπων, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και λόγω της μη έκδοσης διατάγματος προσαγωγής του Σάββα Βέργα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου από τις Κεντρικές Φυλακές , εκ λάθους όπως αναφέρθηκε.

Η υπόθεση επαναπρογραμματίστηκε για τις 26 Ιανουαρίου 2017.


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση, η πρώην έκτακτη υπάλληλος του Δήμου Πάφου Μαρία Σολομωνίδου, ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης και ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος. Το αίτημα για τη νέα αναβολή τέθηκε στο Δικαστήριο, επειδή εκκρεμεί η έφεση με την οποία προσβάλλεται η νομιμότητα των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί για ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι η 1η Νοεμβρίου, μετά και την αίτηση πολιτικής έφεσης που υπέβαλε εναντίον απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που είναι πρωτόδικη δικαιοδοσία, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Σολομωνίδη.

Οι Σάββας Βέργας, Μαρία και Ηλίας Σολομωνίδου και Κωνσταντίνος Σύφαντος παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων που στάλησαν στον νυν Δήμαρχο και τότε δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, στην τότε αναπληρωτή Δημοτικό Μηχανικό Ανδρούλα Ευθυμίου και στον ανταποκριτή Κώστα Νάνο, σχετικά με την υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων της Aristo.

Εναντίον των τεσσάρων, εξετάζονται 11 συνολικά αδικήματα, που αφορούν σε συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.

Οι σοβαρότερες από τις κατηγορίες αυτές, επισύρουν ποινή φυλάκισης επτά ετών. Και οι τέσσερις αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Τα απειλητικά μηνύματα στάλθηκαν στις 28 Σεπτεμβρίου του 2014. Η πρώτη καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από την Ανδρούλλα Ευθυμίου, προϊσταμένη του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου και βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Aristo. Στο μήνυμα που της απεστάλη αρχικά γινόταν αναφορά για τη διαδικασία ανανέωσης της κράτησης των στελεχών της εταιρείας Αristo και δύο άλλων προσώπων, η οποία έγινε στις 28/9/2014 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και στη συνέχεια εκφράστηκαν μέσω του γραπτού μηνύματος που έλαβε, απειλές εναντίον της ιδίας και μέλους της οικογένειάς της.

Την ίδια νύχτα, στις 23:50 καταγγέλθηκε, επίσης, στο ΤΑΕ Πάφου από τον τότε δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος ότι στις 28/9/2014 και ώρα 22:29 δέχτηκε μήνυμα στο προσωπικό του τηλέφωνο. Στο μήνυμα, επίσης, που του απεστάλη εκφράστηκαν απειλές σχετικά με δημόσιες αποκαλύψεις για προσωπικά του θέματα.

Επίσης, τη νύχτα της 28ης Σεπτεμβρίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από τον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο ότι στις 22:45 δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος ευθυνόταν για ό,τι συνέβη, ενώ εκφράστηκαν απειλές εναντίον του ιδίου και μέλους της οικογένειάς του. Την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 29 Σεπτεμβρίου, ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας κατήγγειλε ότι την προηγούμενη νύχτα στάλθηκε στο κινητό του τηλέφωνο γραπτό μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν «θα πληρώσεις για όσα έκανες πολύ σύντομα».

Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι η κάρτα του αριθμού κινητού τηλεφώνου με την οποία στάληκαν τα απειλητικά μηνύματα είχε τοποθετηθεί στην ίδια συσκευή, στην οποία είχε τοποθετηθεί και άλλη κάρτα με αριθμό που ήταν εγγεγραμμένος ως χρήστης ο Κωνσταντίνος Σύφαντος. Ακολούθως, ο τέως δήμαρχος Πάφου παραδέχτηκε ότι αγόρασε το εν λόγω κινητό τηλέφωνο και το έδωσε στη Μαρία Σολωμονίδου.

Ο πατέρας της, Ηλίας, επιχείρησε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη ισχυριζόμενος στις ανακριτικές Αρχές, ότι είχε στείλει αυτός τα απειλητικά μηνύματα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου

Αρέσει σε %d bloggers: