Ανοίγει ο δρόμος για αναβάθμιση του “Στέλιος Κυριακίδης”

Ανοίγει ο δρόμος για αναβάθμιση του “Στέλιος Κυριακίδης”

Δεν υπάρχει πρόβλημα για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα, μετά και την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, δήλωσε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά το πέρας συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού όπου συζητήθηκε η αδυναμία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού να συντηρήσει τα στάδια «Στέλιος Κυριακίδης» και «Μακάρειο» και οι λόγοι που δεν παραχωρούνται σε ιδιώτες επενδυτές.

Ο κ. Μιχαηλίδης, είπε ότι ο ΚΟΑ θεωρεί ότι όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεργάστηκε με τον δημόσιο τομέα έγιναν θαύματα, προσθέτοντας ότι όταν λήφθηκαν οι προτάσεις από την Ομόνοια Λευκωσίας και την Πάφος FC προωθήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και μετά στη Νομική Υπηρεσία.


Δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία ανέφερε σήμερα ότι γίνεται να αποδοθούν τα γήπεδα με ανοιχτή διαδικασία, επισημαίνοντας ότι «εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί ενδιαφερόμαστε, και αν κάποιος έχει τη διάθεση να επενδύσει έστω και ένα ευρώ σε δημόσια περιουσία μέσα από τις σωστές διαδικασίες καλώς να ορίσει».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθούν τα 9 και 12 εκατομμύρια ευρώ για το «Στέλιος Κυριακίδης» και το «Μακάρειο», αντίστοιχα, που χρειάζονται για συντήρηση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ότι υπήρξαν κατά καιρούς αιτήματα από εταιρείες και από σωματεία για διαχείριση αθλητικών χώρων. «Εμείς αυτό που ζητούμε από τον ΚΟΑ είναι να μην μένουν αθλητικοί χώροι αναξιοποίητοι και να μην υπάρχουν ολόκληρες επαρχίες που να μην έχουν αθλητικούς χώρους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τον ΚΟΑ στρατηγικός σχεδιασμός για το τι θα κάνει με τους αθλητικούς χώρους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι τόσο το γήπεδο «Στέλιος Κυριακίδης» όσο και το «Μακάρειο» στάδιο, αλλά και το ΓΣΖ είναι σε άθλια κατάσταση. Πρόσθεσε ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία μέσα από τις προτάσεις δύο σωματείων, της Ομόνοιας και της Πάφος FC, «να φτιάξουμε παλάτια».

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι μέσα από τη νομοθεσία μπορεί ο ΚΟΑ να φτιάξει, μέσα από ανοικτές διαδικασίες, σύγχρονα γήπεδα αξιοποιώντας τους επενδυτές. Είπε ότι όλα μπορούν να μπουν στο τραπέζι και δόθηκε ξανά δέσμευση για εκ νέου συνάντηση τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε ότι υιοθετήθηκε η πρόταση της παράταξης για τη μελέτη που έγινε από την Αρχή Αδειοδότησης των γηπέδων πριν δυο χρόνια και το κόστος της αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, και ότι ως αποτέλεσμα αυτής της μελέτης έχει αρχίσει δουλειά για τα τρία γήπεδα των προσφυγικών σωματείων που αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία ποδοσφαίρου της ΚΟΠ.

Πρόσθεσε ότι με βάση την γνωμάτευση της Εισαγγελίας, αλλά και των άλλων φορέων, θα μπορούν να εξεταστούν τα αιτήματα τόσο της Πάφος FC, όσο και της Ομόνοιας Λευκωσίας, αλλά και άλλων ομάδων αν υπάρχουν, ούτως ώστε, με βάση τους νόμους, τους κανονισμούς και με διαφάνεια και ισοτιμία να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ