Αντιδρά το ΑΚΕΛ για Nero και Pizza Hut στο Λιμανάκι

Αντιδρά το ΑΚΕΛ για Nero και Pizza Hut στο Λιμανάκι

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την πρόσφατη απόφαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου, για την παραχώρηση της διαχείρισης των υποστατικών που διατηρεί η Αρχή στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Φαίνεται ότι η ΑΛΚ προχώρησε στην πιο πάνω ενέργεια με μοναδικό της γνώμονα το κέρδος.

Εξ όσων πληροφορούμαστε η διαχειρίστρια εταιρεία προγραμματίζει την δημιουργία στους συγκεκριμένους χώρους καφεστιατορίων μεγάλων «αλυσίδων». Εξέλιξη που δεν συνάδει με τη μορφή και τον χαρακτήρα του γραφικού λιμανιού στην Κ. Πάφο.


Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η ΑΛΚ κατά την διαδικασία προκήρυξης των προσφορών, θα ήταν  ο καθορισμός όρων διασφαλίζοντας τη λειτουργία επιχειρήσεων που να συνάδουν με τον χαρακτήρα και την παράδοση του γραφικού λιμανιού της Κ. Πάφου.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά, προς όφελος των επισκεπτών της πόλης μας αλλά και του συνόλου των κατοίκων της.

Θα μπορούσε να δοθεί έμφαση στη δημιουργία χώρων που σχετίζονται με το θαλάσσιο πλούτο, την Κυπριακή Παράδοση και την ιστορία του λιμανιού της Πάφου συνδυάζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Έχουμε την πεποίθηση ότι στόχος της ΑΛΚ θα έπρεπε να ήταν η διαφύλαξη και ανάδειξη της γραφικότητας του περιβάλλοντα χώρου, ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ε.Ε του ΑΚΕΛ , καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων να τοποθετηθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα δίνοντας και τις ανάλογες εξηγήσεις, ταυτόχρονα ως ΑΚΕΛ θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε ανάλογα.

Αρέσει σε %d bloggers: