Απαλλαγή Λώλου και 10 άλλων κατηγορουμένων

Απαλλαγή Λώλου και 10 άλλων κατηγορουμένων

Με την απόσυρση του υφιστάμενου κατηγορητηρίου, στο οποίο περιλαμβάνονται δώδεκα κατηγορούμενοι και εν αναμονή της καταχώρησης του νέου κατηγορητηρίου, στο οποίο θα περιληφθεί και ο διευθυντής της Enviroplant, Θεοφάνης Λώλος, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι, αλλά και ο Θεοφάνης Λώλος απαλλάχθηκαν, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ανέστειλε όλες τις εις βάρος τους κατηγορίες, μέχρι την κατάθεση του νέου κατηγορητηρίου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο Θεοφάνης Λώλος συν άλλα δύο πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν κατά τη σημερινή δικάσιμο.


Με την απαλλαγή τους από τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην του Σάββα Βέργα και του Ευτύχιου Μαλληκίδη, οι οποίοι εκτίουν ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Θεοφάνη Λώλου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, είπε στο Δικαστήριο ότι η εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που κατέθεσε ο πελάτη του, ώστε να σταματήσουν να υφίστανται οι περιοριστικοί όροι δεν θα αποσυρθεί και θα συνεχίσει να υφίσταται.

Σημείωσε πως η μόνιμη κατοικία του Θεοφάνη Λώλου βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε στο Δικαστήριο την πρόθεση του πελάτη του να φύγει από την Κύπρο και να επιστρέψει όταν και εφόσον συμπεριληφθεί στο νέο κατηγορητήριο, που θα κατατεθεί από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος μαζί με την εταιρεία Enviroplan ως νομικό πρόσωπο, κατηγορήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και παραπέμφθηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Ο κ. Λώλος αντιμετωπίζει κατηγορίες, που σχετίζονται με συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος μεταξύ 2006 και 2016 σε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία, με διάπραξη του αδικήματος της απάτης, διάπραξη αδικημάτων σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και για δεκασμό δημόσιου λειτουργού.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΧΡ)

Αρέσει σε %d bloggers: