Αύξηση ποινής σε 12 χρόνια για τον βιαστή της Πόλης Χρυσοχούς

Αύξηση ποινής σε 12 χρόνια για τον βιαστή της Πόλης Χρυσοχούς

Ανέτρεψε τον χρόνο ποινής νεαρού για υποθέσεις βιασμού και επιθέσεων εναντίον γυναικών σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από σχετική έφεση που άσκησε η Γενική Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα από 8 σε 12 χρόνια αυξήθηκε η καταδίκη ενός ατόμου για βιασμούς και απόπειρες βιασμού για τους οποίους κρίθηκε ένοχος νεαρός στην επαρχία Πάφου.


Το Κακουργιοδικείο Πάφου είχε καταδικάσει σε 8 χρόνια φυλάκιση το εν λόγω πρόσωπο για σειρά βιασμών και αποπειρών βιασμού που έγιναν σε διάφορες ημερομηνίες εντός του 2020 στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς .

Η ποινή των 8 χρόνων, ωστόσο κρίθηκε ανεπαρκής από τη Γενική Εισαγγελία και η ανώτερη δημόσια κατήγορος Ειρήνη Σάββα άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το Ανώτατο εξέδωσε σήμερα την απόφαση του, βάσει της οποίας η ποινή του καταδικασθέντος αυξάνεται κατά τέσσερα χρόνια,και πλέον αυτός καλείται να εκτίσει ποινή 12 ετών για τα κακουργήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς έμπαινε σε διάφορες περιπτώσεις σε κατοικίες στις οποίες διαπίστωνε ότι βρίσκονταν ανυπεράσπιστες γυναίκες, χωρίς άλλη παρουσία άλλων ατόμων σ΄αυτές και αφού τις φίμωνε τις βίαζε.

Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο η αντίσταση των υποψηφίων θυμάτων του και το γεγονός ότι προλάβαιναν να καλούν σε βοήθεια πριν τις ακινητοποιήσει, τον ανάγκασε να αποχωρεί πριν φτάσει βοήθεια προς τις γυναίκες.

Τα αδικήματα στα οποία κρίθηκε ένοχος ο νεαρός αφορούν επιθέσεις εναντίον γυναικών, διαρρήξεις στις κατοικίες τους και βιασμό σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: