Βελτιωτικά έργα εντός του 2014 στην Αεροπορική βάση « Ανδρέας Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Φ. Φωτίου

Βελτιωτικά έργα εντός του 2014 στην Αεροπορική βάση « Ανδρέας Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Φ. Φωτίου

Την έναρξη κάποιων σημαντικών βελτιωτικών έργων στην Αεροπορική βάση « Ανδρέας Παπανδρέου» το 2014 ,


ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου κατά την επίσκεψη του στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» μέσα στα πλαίσια της τακτικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων των ελικοπτέρων αλλά και της εκπαίδευσης τους με τις ειδικές δυνάμεις. Το πρωί συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ε.Φ. Στυλιανό Νάση επισκέφτηκε την βάση η οποία αποτελεί σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας ένα σημαντικό επιχειρησιακό στοιχείο για τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και ένα στοιχείο για τον γενικότερο αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος την περίοδο αυτή.  Η  βάση όπως είπε είναι έτοιμη να στηρίξει και να υποστηρίξει διεθνείς αποστολές αλλά και αποστολές της Ε.Ε. 

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κ Φωτίου συμμετείχε σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση. Ο κ Φωτίουστο πλαίσιο της επίσκεψης του διαπίστωσε την σωστή εκπαίδευση των πληρωμάτων των ελικοπτέρων αλλά και το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς . Δήλωσε επίσης ενθουσιασμένος από την ετοιμότητα, των στελεχών της Ε.Φ., αλλά και από την κατάρτιση που έχουν .

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ για ακόμη μια φορά» είπε ο κ Φωτίου την Αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου» , σημειώνοντας, « ότι δεν είναι τυχαίο».

Έχω συνέχισε, «συζητήσει με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς , τον διοικητή της Αεροπορίας και όλα τα στελέχη εδώ, τρόπους αναβάθμισης της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», προσθέτοντας πως κάποια σημαντικά βελτιωτικά έργα θα ξεκινήσουν το 2014.

Ο κ Φωτίου σημείωσε επίσης « θα κάνουμε τα βελτιωτικά έργα που χρειάζεται και επιβάλλεται » προσθέτοντας, πως αυτή η βάση, θα διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό και καθοριστικής σημασίας ρόλο , όσον αφορά τον σταθεροποιητικό παράγοντα της Κύπρου στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ Φωτίου είπε, πως είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τα ελικόπτερα MI – 35 τα οποία – όπως είπε- αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα εξοπλιστικά προγράμματα που διαθέτει η Ε.Φ.

Στον κύριο Φωτίου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσει την αντιαρματική αποστολή των ελικοπτέρων MI- 35 στον εξομοιωτή πτήσεων. Για καλύτερη κατανόηση της αποστολής αυτής, η επίδειξη της έγινε στο σύγχρονο εξομοιωτή πτήσεων της 450 Μοίρας Ελικοπτέρων ο οποίος απεικόνιζε με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια και αληθοφάνεια, όλες τις παραμέτρους μιας κανονικής πτήσης και προσβολής στόχων εδάφους , στο πραγματικό φυσικό περιβάλλον επιχειρήσεων της Κύπρου.

Στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα ο Υπουργός Άμυνας είχε την ευκαιρία, από την κονσόλα ελέγχου του εξομοιωτή πτήσεων να παρακολουθήσει την επιχειρησιακή σχεδίαση και εκτέλεση μιας αντιαρματικής αποστολής , ελικοπτέρων MI 35, με στόχο την καταστροφή εχθρικών αρμάτων Μάχης και τεθωρακισμένων που έχουν κινηθεί κα εισχωρήσει εντός των ελεύθερων περιοχών.

Ο κ Φωτίου σημείωσε, πως ο εξομοιωτής αποτελεί ένα σύγχρονο αποτελεσματικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς λόγους, δηλώνοντας πως τέτοιους εξομοιωτές θα αποκτήσει η Ε.Φ. για άλλα όπλα ώστε η εκπαίδευση να γίνεται και αποτελεσματικά , και σωστά. Πρόσθεσε επίσης, πως τέτοια συστήματα διαθέτουν όλοι οι σύγχρονοι στρατοί.

Ο Υπουργός Άμυνας παρατήρησε επίσης πως εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό η Εθνική Φρουρά να διαθέτει τέτοια σημαντικά εκπαιδευτικά εργαλεία , προσθέτοντας πως αυτά τα εκπαιδευτικά εργαλεία με τον τρόπο που λειτουργούν εξοικονομούν χιλιάδες, ευρώ όσον αφορά την εκπαίδευση.

Στην συνέχεια, ο κ. Φωτίου παρακολούθησε στην πίστα των ελικοπτέρων της 450 Μοίρας Ελικοπτέρων επίδειξη σεναρίου τακτικής μεταφοράς Ομάδας ειδικών δυνάμεων στο πεδίο μάχης, αλλά και την αεροδιακομηδή τραυματιών. Το πρόγραμμα έκλεισε με την άφιξη του ελικοπτέρου τακτικής μεταφοράς ομάδας ειδικών δυνάμεων για την απεικόνιση άφιξης στην περιοχή επιχειρήσεων και αποβίβασης ανδρών.

Συνεχάρη στην συνέχεια το διοικητή της αεροπορικής βάσης « Ανδρέας Παπανδρέου» τα στελέχη , τους σμηναγούς και τους υποσμηναγούς για το σημαντικό έργο που επιτελούν. έργο.

Αυτές συνέχισε τις ώρες, όπου δεχόμαστε απειλές και προκλήσεις καθημερινά από την Τουρκία, « εμείς ανεξάρτητα οικονομικής κρίσης, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα ψηλό αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ώστε να είναι έτοιμες και είναι έτοιμες αν χρειαστεί, να ανταποκριθούν στην εθνική τους αποστολή».

«Το 2014 θα γίνουν σημαντικές τομές στην Ε.Φ.»

Το μήνυμα πως το 2014 θα είναι χρονιά , όπου θα γίνουν σημαντικές τομές στην Ε.Φ έστειλε ο Υπουργός Άμυνας ο οποίος μαζί με τον Αρχηγό της Ε.Φ επισκέφτηκαν στην συνέχεια το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου στην Αναρίτα, όπου παρακολούθησαν μέρος της κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2014 Α ΕΣΣΟ.

Καμία οικονομική κρίση, είπε ο κ Φωτίου δεν θα σταθεί, εμπόδιο για να μην προχωρήσουμε σ’ αυτές τις τομές , σ’ αυτό τον εκσυγχρονισμό, που θα ενισχύσει περισσότερο το αξιόμαχο της ΕΦ.

Ο κ Φωτίου ανέφερε πως η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2014 Α ΕΣΣΟ βρίσκεται στο τέλος. Μικρός ο αριθμός είπε σίγουρα, όμως καθοριστικής σημασίας .

Ό Υπουργός Άμυνας καλωσόρισε τα νέα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή θητεία, και τους ανέφερε πως αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα τους , αυτό που επιτελούν είναι ύψιστο εθνικό έργο και καθήκον.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

Αρέσει σε %d bloggers: