Γεμίσαμε φίδια!

Γεμίσαμε φίδια!

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά εμφάνισης δηλητηριωδών φιδιών στην Πάφο το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο στο ύπαιθρο, αλλά πολλές φορές και εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης, κάτοικοι εντόπισαν τις προηγούμενες μέρες δηλητηριώδη και άλλα φίδια, γεγονός που αποδίδεται στην ξηρασία και τις ψηλές θερμοκρασίες των ημερών.

Άτομα που ασχολούνται με γεωργικές ή κτηνοτροφικές εργασίες επεσήμαναν ότι ολοένα και συχνότερα αυτή την περίοδο εντοπίζουν δηλητηριώδη φίδια σε ανοιχτούς χώρους, ενώ κάτοικοι της πόλης της Πάφου έχουν εντοπίσει φίδια ακόμη και πάνω σε βεράντες ή αυλές σπιτιών σε μέρη με ιδιαίτερη κίνηση. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να καλέσουν για βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι ίδιοι τα φίδια.


Στις περιπτώσεις αυτές, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Πάφου επενέβησαν όντως, απομακρύνοντας τα φίδια από τις κατοικίες με τη χρήση ειδικών λαβίδων, χωρίς να χρειασθεί να τα σκοτώσουν, προκαλώντας ωστόσο ανακούφιση στους ενοίκους.

Αρέσει σε %d bloggers: