Γεροσκήπου: Συνεχίζονται οι εντάσεις για τις παραλίες

Γεροσκήπου: Συνεχίζονται οι εντάσεις για τις παραλίες

Διαφωνίες ακόμη και για την «ανάγνωση» των αριθμών προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου που συνήλθε το βράδυ της Τρίτης για να εξετάσει την κατάσταση με τις εισπράξεις του Δήμου από τη διαχείριση της παραλίας του την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως επισημοποιήθηκε από τα στοιχεία που παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους η Δημοτική Ταμίας, οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ. Ένας αριθμός που μεταφράστηκε με διαφορετικούς τρόπους από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια συνεδρία γεμάτη ένταση.


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου και οι σύμβουλοι οι οποίοι είχαν ταχθεί εναντίον της απόφασης για ανάληψη της διαχειριστικής ευθύνης των δύο κύριων σημείων της παραλίας από τον Δήμο, θεωρώντας ότι δεν ήταν φέτος επαρκώς προετοιμασμένη η δημοτική αρχή για μια τέτοια ευθύνη, υποστήριξαν ότι το ποσό αυτό είναι εξαιρετικά μικρό τη στιγμή που άλλες δημοτικές αρχές της επαρχίας κατέγραψαν έσοδα από τις παραλίες τους που προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης δήλωσε στον «Φ» ότι οι αριθμοί είναι στο τραπέζι και δεν επιδέχονται παρερμηνειών.
«Ζημιώσαμε από την απόφαση εκείνη, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε. « Έγινε απροετοίμαστα, με αποτέλεσμα πολλοί θαμώνες των προηγούμενων χρόνων να απομακρυνθούν λόγω της προχειρότητας που επικρατούσε και λόγω του ότι έρχονταν στην παραλία μας εξαιτίας των φιλικών σχέσεων που είχαν με παλιούς διαχειριστές».

Η μη ικανοποιητική οικονομική απόδοση των περιπτέρων και των υπηρεσιών ομπρελών και κρεβατιών θαλάσσης στο Δήμο Γεροσκήπου, εν αντιθέσει με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία στους γειτονικούς Δήμους Πάφου και Πέγειας, εκτιμάται ότι οφείλεται στο βεβιασμένο της απόφασης για «έξωση» των ιδιωτών διαχειριστών των δύο παραλιακών σημείων-φιλέτων και στην εν μια νυκτί ανάληψη της διαχείρισης των σημείων αυτών από τον Δήμο, χωρίς να προηγηθεί η αναγκαία προεργασία και διαβούλευση.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τρακκίδης απέρριψε τα περί αποτυχίας της διαχείρισης, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος ανέλαβε τη διαχείριση της παραλίας του από τα μέσα Ιουλίου, ουσιαστικά, αφήνοντας να χαθούν δύο ολόκληροι μήνες.

« Αγοράσαμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραλιών έναντι 20 χιλιάδων ευρώ, δόθηκαν σε άλλες προεργασίες μερικές ακόμη χιλιάδες και από τις εισπράξεις της κουτσουρεμένης σεζόν, μας έμειναν κέρδος και μερικές χιλιάδες», τόνισε. « Πλέον, από τη νέα θερινή χρονιά, ο Δήμος θα μπορεί να αξιοποιεί την παραλία του από τις αρχές Απριλίου, με τον εξοπλισμό που έχει ήδη κάνει απόσβεση και η κατάσταση θα είναι απείρως καλύτερη οικονομικά».

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αρέσει σε %d bloggers: