Δέχθηκαν επίθεση έξω από τζαμί πατέρας και γιος

Δέχθηκαν επίθεση έξω από τζαμί πατέρας και γιος

Αναίτια επίθεση από ομάδα 10 ατόμων, τα οποία τους χτύπησαν και τους πετροβόλησαν, κατάγγειλαν πατέρας και τα δύο παιδιά του από την Πάφο. Το επεισόδιο φέρεται να έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου έξω από τζαμί και ένα άτομο που συνελήφθη ως ύποπτο συμμετοχής στο επεισόδιο τέθηκε σήμερα υπό τριήμερη κράτηση με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, ο 51 ετών πατέρας και οι δύο γιοί του, ηλικίας 22 και 20 ετών, αραβικής καταγωγής, κατάγγειλαν ότι ενώ αναχωρούσαν από το τζαμί στην Κάτω Πάφο και κατευθύνονταν στο αυτοκίνητο τους το απόγευμα της 8ης τρέχοντος, δέχτηκαν αναίτια επίθεση από 10 άτομα, ομοεθνείς τους, τα οποία τους χτύπησαν με τα χέρια τους και με επιθετικά όργανα και τους έριξαν πέτρες.


Ο 51χρονος υπέστη δύο τραύματα στο κεφάλι και κρατήθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου για νοσηλεία για τρεις ημέρες, ενώ οι δύο γιοί του έφεραν απλώς εκδορές και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Από τις έρευνες, είπε ο κ. Νικολάου, η Αστυνομία οδηγήθηκε χθες στη σύλληψη ενός 51χρονου, εναντίον του οποίου εξετάζονται υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγίας, τραυματισμού, επίθεσης με πραγματική σωματική βλάβη, μαχαιροφορίας και παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων.

Οι εξετάσεις για εντοπισμό και άλλων φερομένων ως ενεχόμενων στο επεισόδιο συνεχίζονται, κατέληξε.