Διαμαρτυρία για το καφεστιατόριο στον ΣΟΔΑΠ – Υπερβολικές οι αντιδράσεις λέει ο Δήμος Πάφου

Διαμαρτυρία για το καφεστιατόριο στον ΣΟΔΑΠ – Υπερβολικές οι αντιδράσεις λέει ο Δήμος Πάφου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην παραλία του ΣΟΔΑΠ, στην Πάφο, για την ανέγερση δημοτικού καφεστιατορίου, η οποία χαρακτηρίζεται ως ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, την Κίνηση για τη Σωτηρία της Πάφου και τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Χλώρακας. Με ψήφισμα, το οποίο θα επιδοθεί στον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπως επίσης και στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία «για τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στα πλαίσια των εργασιών ανέγερσης του δημοτικού καφεστιατορίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ – ”BΡΥΣΟΥΔΙΑ”». Μια περιβαλλοντική καταστροφή που, όπως αναφέρεται, συντελείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.


Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι η απόφαση λήφθηκε βεβιασμένα και χωρίς να υπολογίζεται η ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται. «Καταγράφουμε επίσης το γεγονός ότι στα πλαίσια των εργασιών έγινε εκβραχισμός της περιοχής και μετακίνηση άμμου, ενώ η συγκεκριμένη ανάπτυξη ανεγείρεται εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν βασίστηκε σε περιβαλλοντικά και πολεοδομικά κριτήρια, αλλά αποσκοπεί στην ικανοποίηση πρόσκαιρων οικονομικών συμφερόντων. «Τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να αδιαφορούν απέναντι στις λανθασμένες και ετεροβαρείς αποφάσεις του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου. Είναι απορίας άξιον πώς η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και το Τμήμα Περιβάλλοντος προχώρησαν στην έκδοση αδειών και εγκρίσεων για την ανάπτυξη αυτή χωρίς να υπολογίσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις», αναφέρεται. Με το ψήφισμα καλείται ο Δήμος Πάφου να προχωρήσει στην αναστολή των εργασιών ανέγερσης του καφεστιατορίου. Ταυτόχρονα καλούν τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους όπως προχωρήσουν άμεσα με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Ο Δήμος Πάφου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ίδιο θέμα, χαρακτηρίζει υπερβολικές τις αντιδράσεις.

Πηγή: Dialogos, Hadjimitsis

Αρέσει σε %d bloggers: