Δρόμος Πάφου-Πόλις: Εντονότατες αντιδράσεις από τους Παφίτες ενάντια σε Πάλμα και πτηνολόγους

Δρόμος Πάφου-Πόλις: Εντονότατες αντιδράσεις από τους Παφίτες ενάντια σε Πάλμα και πτηνολόγους

Μετά τις διαμαρτυρίες των οικολόγων για την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, αντιδράσεις καταγράφονται πλέον και από τους πτηνολόγους. Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου παρέδωσε στον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρο, Βασίλη Πάλμα, το έγγραφο με τις δυόμιση χιλιάδες υπογραφές που υπέβαλαν ηλεκτρονικά πολίτες της Δημοκρατίας κατά της δημιουργίας του έργου. Η ενέργεια αυτή πάντως προκάλεσε χθες τσουνάμι αντιδράσεων στην Πάφο τόσο κατά του κ. Πάλμα, όσο και κατά του Πτηνολογικού, με τοπικούς φορείς να κάνουν λόγο για ύποπτα παιγνίδια και επιδιώξεις διαφόρων την παραμονή του ανοίγματος των προσφορών για κατασκευή του δρόμου.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Πτηνολογικού Συνδέσμου οι πολίτες που υπέγραψαν την ηλεκτρονική δήλωση διαμαρτυρίας ζητούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την άμεση ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης για έγκριση του αυτοκινητόδρομου Πάφου -Πόλης Χρυσοχούς ως έργο Δημοσίου Συμφέροντος και του σχετικού Διαγωνισμού για Προσφορές.


Ο Πτηνολογικός προκρίνει, αντιθέτως, την υιοθέτηση της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς ως εναλλακτική λύση.
Σε παρέμβαση του για την ενέργεια αυτή, ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, σημειώνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή της επίδοσης του ψηφίσματος.

«Στις 22 του μηνός, δηλαδή σε μια μέρα, ανοίγουν οι προσφορές για το δρόμο Πάφου- Πόλης», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση. « Πολύ κακώς ο φίλος Πάλμας αποδέχθηκε να παίξει το παιχνίδι του Πτηνολογικού δίδοντας υπόσταση και προβολή στις εχθρικές για την Πάφο ενέργειές του.

Η εκτέλεση του έργου άπτεται της επιβίωσης του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και όχι μόνο και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση».

Η απόφαση του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, να δεχτεί στο Προεδρικό τους Πτηνολόγους και να αναδείξει ότι υπάρχουν 2500 υπογραφές ενάντια στην κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς είναι εχθρική για εμάς τους Παφίτες.

Αυτό αναφέρει επίσης το μέλος του Ε.Γ. του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι κάποιοι επέλεξαν δύο μέρες πριν προχωρήσει η διαδικασία προσφορών να δημιουργήσουν θέμα.

«Καθόλου τυχαία, αλλά και συνάμα άστοχη ενέργεια», τόνισε. «Έφτιαξαν δρόμους παντού μέχρι τα εξοχικά τους, αλλά ο δρόμος που θα δώσει προοπτική και ζωή στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς δεν θέλουν να κατασκευαστεί. Ένα να ξέρουν: Θα μας βρούνε απέναντι τους και ο δρόμος θέλουν δεν θέλουν θα γίνει».

Με ανακοίνωση της η Νεολαία Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς αντικρούει την προσπάθεια του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου να παρέμβει με ανακοινώσεις και συλλογές υπογραφών με σκοπό τον επηρεασμό της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση ματαίωσης του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης, όπως αναφέρει.

«Οι εν λόγω «πτηνολόγοι» δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται επί του θέματος διότι είναι αναρμόδιοι, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, και οι ενέργειες τους καταδικάζονται και απορρίπτονται», τονίζεται σε ανακοίνωση. « Πρόκειται για ένα μικρό αριθμό προσώπων που συμμετέχουν και διαπλέκονται υπό τη σκέπη διαφορετικών συλλόγων, αλλού σαν προστάτες των πτηνών, αλλού των χελώνων, ή του Ακάμα, ή των εντόμων, ή των δασών ή των παραλιών, πάντα με τον ίδιο προσανατολισμό που είναι οι εκδηλώσεις και ανακοινώσεις με σκοπό τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής».

Παράνομα και αντιδημοκρατικά” , αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας Πόλεως Χρυσοχούς, “εμφανίζονται σαν εκπροσωπούντες τους κατοίκους της περιοχής και τα συμφέροντα τους, και στα πλαίσια αυτά δημοσιεύουν και εσκεμμένα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και πληροφορίες.

Αποφασίσαμε να τους καταγγείλουμε και ζητούμε από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία να διερευνήσουν το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων, και ειδικότερα να διερευνήσουν κατά πόσο τέτοιοι σύλλογοι ελέγχονται από τα ίδια πρόσωπα με διαφορετικό κάθε φορά μανδύα, με στόχο την συνωμοσία για παράνομο επηρεασμό της κυβέρνησης και την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών, κατά πόσο η δράση τους συνιστά παράνομη επέμβαση σε δικαιώματα τρίτων και αν η δράση αριθμού τέτοιων συλλόγων συνιστά παραβίαση του Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου“.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αρέσει σε %d bloggers: