Δύο νέα βιβλία Χάρι Πότερ θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο

Δύο νέα βιβλία Χάρι Πότερ θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο

Ο μαγικός κόσμος του Χόγκουαρτς πρόκειται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, αφού δύο ακόμη βιβλία από το σύμπαν του Χάρι Πότερ αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο.

Η κυκλοφορία τους θα συμπέσει με έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της 20ης επετείου των μυθιστορημάτων φαντασίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.


Η έκθεση με τίτλο «Μια ιστορία μαγείας» στην οποία θα παρουσιάζονται και τα δύο νέα βιβλία θα εγκαινιαστεί στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2018, ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Bloomsbury.

Οι αναγνώστες του «Harry Potter: A History of Magic – The Book of the Exhibition» (Χάρι Πότερ: Μια ιστορία της μαγείας – Το βιβλίο της Έκθεσης) θα μπορούν να εξερευνήσουν το πρόγραμμα σπουδών στη Σχολή Μαγείας Χόγκουαρτς και να μυηθούν, έτσι, στη Βοτανολογία, την Αστρονομία και τη Φροντίδα Μαγικών Πλασμάτων. Στο βιβλίο «Harry Potter – A Journey Through A History of Magic» (Χάρι Πότερ- Ένα ταξίδι μέσα από την Ιστορία της Μαγείας) θα αναλύεται η ιστορία της μαγείας, από τους Μονόκερους, την Αλχημεία και την Αρχαία Μαγεία έως τη Σχολή Χόγκουαρτς.

Τα βιβλία θα περιλαμβάνουν, επίσης, ανέκδοτα σκίτσα και χειρόγραφα της Τζ. Κ Ρόουλινγκ καθώς επίσης illustrations με θέμα τη μαγεία από τον Jim Kay, αλλά και αντικείμενα από τα αρχεία της Βιβλιοθήκης.

Η 26η Ιουνίου σηματοδότησε την επέτειο συμπλήρωσης 20 ετών από την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος », το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς που πώλησε 450 εκατομμύρια αντίτυπα σε 29 γλώσσες και ενέπνευσε την κινηματογραφική σειρά ταινιών που αποκόμισε έσοδα 7 δισ. δολαρίων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν τα βιβλία αυτά θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά.

Πηγή: www.lifo.gr

Αρέσει σε %d bloggers: