Δύο συλλήψεις στην Πάφο για διάρρηξη και κλοπή και επίθεση εναντίον αστυνομικών

Στην σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 22 και 17 χρόνων, από Κύπρο και Βουλγαρία


αντίστοιχα, προχώρησε η αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, επίθεση εναντίον μελών της αστυνομίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης , και αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στις 22:45 χθες βράδυ, μέλη της αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο επί της οδού Πάφιας Αφροδίτης στην Πάφο, αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο από 22χρονο από την Κύπρο, με συνεπιβάτιδα 17χρονη από τη Βουλγαρία.

Τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν του οχήματος αρνήθηκαν και αντέδρασαν στον έλεγχο της αστυνομίας στο αυτοκίνητο , με αποτέλεσμα να επιτεθούν εναντίον των μελών της δύναμης, και στην συνέχεια να συλληφθούν για αυτόφωτο αδίκημα.

Ακολούθως, η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα του οχήματος, αλλά και των δύο προσώπων που επέβαιναν σ΄αυτό , στην κατοχή των οποίων , εντοπίστηκαν στον 22χρονο 780 δολάρια Αμερικής , και στην τσάντα της 17χρονης το χρηματικό ποσό των 2.020 δολαρίων Αμερικής και μεγάλο αριθμό χρυσαφικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία λίγη ώρα αργότερα καταγγέλθηκε στην αστυνομία Πάφου από γυναίκα κάτοικο της κοινότητας Άρμου, ότι άγνωστοι διέρρηξαν την οικία της, ενώ αυτή απουσίαζε απ’ αυτή με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν μεγάλο αριθμό χρυσαφικών και το χρηματικό ποσό περίπου των 2.500 δολαρίων Αμερικής.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας ,κλήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου , όπου αναγνώρισε μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας στην κατοχή της 17χρονης.

Η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο μεταξύ , οι δύο αστυνομικοί που έτυχαν επίθεσης τόσο από τον 22χρονο όσο και από την 17χρονη διακομίσθηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε πως το ένα μέλος της αστυνομίας είχε υποστεί κάταγμα δεξιού σκαφοειδούς οστού, και ο δεύτερος αστυνομικός κάταγμα δεξιού αριστερού μετακάρπιου στο χέρι. Οι δύο αστυνομικοί αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απελύθησαν .

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/

Αρέσει σε %d bloggers: