Εμπλοκή κομμάτων και πολιτικών στο Σ.Α Λευκωσίας

Εμπλοκή κομμάτων και πολιτικών στο Σ.Α Λευκωσίας

Στην φάκα των ποινικών ανακριτών που διερευνούν τα συμβόλαια στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας φαίνεται να έχουν πιαστεί πολιτικά κόμματα αλλά και πολιτικό πρόσωπο τέως αξιωματούχος κόμματος που με βάση τα ευρήματα των ερευνών φαίνεται να έγιναν αποδέκτες μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» οι έρευνες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τα στοιχεία που έχουν εντοπισθεί όπως μας έλεγε καλά πληροφορημένη πηγή ενδεχομένως να προκαλέσουν κύμα συλλήψεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μέγεθος της διαπλοκής που έχει εντοπισθεί ξεπερνά κατά πολύ το σκάνδαλο με του Συμβούλιου Αποχετεύεσων της Πάφου


Τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν στην διάθεσή τους οι ανακριτές των ερευνών καίνε όπως μας λέχθηκε 2 με 3 εργολάβους δημοτικούς συμβούλους κόμματα αλλά και πολιτικό πρόσωπο.

Από τις έρευνες έχουν προκύψει στοιχεία για ένα τουλάχιστον πολιτικό πρόσωπο συγκεκριμένου κόμματος στον οποίο φαίνεται να έχουν καταλήξει μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από την επαγγελματική του απασχόληση.

Επίσης οι ανακριτές έχουν εντοπίσει την διακίνηση ποσών σε πέραν του ενός πολιτικού κόμματος υπό την μορφή εισφορών και που δεν ξεπερνούν το επιτρεπόμενο ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.

Άλλη τρανταχτή περίπτωση που έχει εντοπισθεί αφορά άλλο πρόσωπο που είχε σχέση με το Αποχετευτικό της Λευκωσίας όπου εντοπίσθηκαν στο λογαριασμό του καταθέσεις σε μετρητά που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

Οι ίδιες πηγές με τις οποίες μίλησε η «Κ» μας έλεγαν ότι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για να γίνει το επόμενο βήμα από την Αστυνομία.

Πηγή: Καθημερινή

Αρέσει σε %d bloggers: