Επίσκεψη στελεχών και φίλων της ΠΟΓΟ Πάφου και της ΠΕΟ στην κατεχόμενη Μόρφου

Επίσκεψη στελεχών και φίλων της ΠΟΓΟ Πάφου και της ΠΕΟ στην κατεχόμενη Μόρφου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 επίσκεψη ομάδας στελεχών και φίλων της ΠΟΓΟ και της ΠΕΟ στην Μόρφου. Στα πλαίσια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε κοιμητήριο στη Μόρφου, όπου σε μια σεμνή τελετή απέτισε φόρο τιμής στον σ. Ufuk Tomson, συνδικαλιστή, στέλεχος της DEV-İŞ και ένθερμο επαναπροσεγγιστή ο οποίος έφυγε πρόωρα το 2020.

Ο μ.Ufuk Tomson ήταν Παφίτης , ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα και μετά το 1974 διέμενε με την οικογένεια του στην κατεχόμενη Μόρφου ενώ συμμετείχε ανελλιπώς στους πρωτομαγιάτικους εορτασμούς στην Πάφο αλλά και στις εκδηλώσεις του οργανισμού «Πάφος 2017».


Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το μεταλλείο στην Λεύκα, όπου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του μεταλλωρύχου που ανεγέρθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΠΕΟ και της DEV-İŞ, στον χώρο που έγιναν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις το 1948.

Στην συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη ιστορική περιδιάβαση στη κωμόπολη της Μόρφου.

Ως Λαϊκό Κίνημα, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις προοδευτικές δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων και να προωθούμε την επαναπροσέγγιση με στόχο τον κοινό αγώνα για την επίτευξη λύσης.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να δίνουμε κάθε ικμάδα της δύναμής μας για να αντιμετωπίσουμε τους ταγούς της μη λύσης και στη δική μας κοινότητα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να επανέλθουμε στον μονόδρομο της διαπραγμάτευσης επί της συμφωνημένης βάσης λύσης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των θυσιών του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.