Επιστροφή στην κανονικότητα – Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι του Κατακλυσμού

Επιστροφή στην κανονικότητα – Κοσμοσυρροή στο πανηγύρι του Κατακλυσμού

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Γιορτής του Κατακλυσμού που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου το τριήμερο 11-13 Ιουνίου και που περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Πλατεία του Κάστρου και θαλάσσια αγωνίσματα το απόγευμα της Δευτέρας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Το βράδυ του Σαββάτου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου ενώ οι πλανοδιοπώλες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αυξημένη κίνηση. Άλλωστε Κατακλυσμός χωρίς πλανοδιοπώλες δεν γίνεται. Την τιμητική τους είχαν τα παραδοσιακά προϊόντα όπως ο κυπριακός σουτζιούκκος, αλλά και τα γεμιστά λουκούμια με διάφορους ξηρούς καρπούς. Ευχήθηκαν επίσης όπως η πανδημία ξεπεραστεί και επιστρέψουμε στις παλιές καλές ημέρες χωρίς φόβο. Χαρακτηριστική ήταν και η φυσιογνωμία ηλικιωμένης που παρά τα χρόνια που την βάραιναν καθόταν στην καρέκλα της πουλώντας πολύχρωμα μπαλόνια για τους πιτσιρικάδες πελάτες.


Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα εξέφρασαν επίσης ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου αλλά και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής Πάφου.

Οι ενασχολούμενοι ωστόσο με τον τουρισμό υπογραμμίζουν ταυτόχρονα ότι τα ψηλά κόστη μειώνουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων, αφού αναγκάζονται να απορροφούν μεγάλο μέρος των αυξήσεων στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Χθες Κυριακή 12 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Κάστρου οι εκδηλώσεις συνεχίζονταν με τη μεγάλη συναυλία από την Κέλλυ Κελεκίδου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο με τη συμμετοχή επταμελούς ορχήστρας.

Εξάλλου σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 5.00 μ.μ. στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου θα πραγματοποιηθούν θαλάσσια αγωνίσματα, περιλαμβανομένου του ολισθηρού ιστού.

Τα αθλήματα οργανώνονται με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκεπάστης.

Ακόμη στις 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Κάστρου θα παρουσιαστούν το βράδυ της Δευτέρας, χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα “Hamaz Kayin Ani” της Αρμενικής Κοινότητας Κύπρου, συναυλία από τον Δημήτρη Φανή, τη Χριστιάνα Παύλου και 5μελή ορχήστρα, σε ένα μουσικό ταξίδι – αφιέρωμα στις επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ