Επιχείρηση διάσωσης τραυματία από εμπορικό πλοίο νότια της Πάφου

Επιχείρηση διάσωσης τραυματία από εμπορικό πλοίο νότια της Πάφου

Επιχείρηση διάσωσης τραυματία ναυτικού από εμπορικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά της Πάφου, κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συντόνισαν σήμερα οι υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Ο 29χρονος αιγυπτιακής καταγωγής ναυτικός μεταφέρθηκε στις 16:05 στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για νοσηλεία. Η κατάσταση του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι σταθερή.


Όλα ξεκίνησαν στις 14:45 όταν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση, ότι στο υπό σημαία Μολδαβίας εμπορικό πλοίο «HELENH» που έπλεε νότια του αερολιμένα Πάφου. Το μέλος του πληρώματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, συνεπεία ατυχήματος με αποτέλεσμα την ακατάσχετη αιμορραγία του στο χέρι.

Ο κυβερνήτης του πλοίου ζήτησε από το ΚΣΕΔ την άμεση μεταφορά του τραυματία Αιγυπτιακής καταγωγής 29 ετών σε Νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΚΣΕΔ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του πλοίου και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης διάσωσης του τραυματία αποστέλλοντας άμεσα ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ/ ΓΕΕΦ με συνοδεία έμπειρης νοσηλεύτριας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, η επιχείρηση εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθούν οι οικείοι του τραυματία μέσω της Αιγυπτιακής Πρεσβείας.

Πηγή: philenews

Αρέσει σε %d bloggers: