“Η Σκηνή που Ταξιδεύει” επιστρέφει!

“Η Σκηνή που Ταξιδεύει” επιστρέφει!

Η Σκηνή που Ταξιδέυει βάζει πλώρη και φέτος για 3η χρονιά. Συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση, γεφυρώνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς σε ανοικτούς χώρους, ο Οργανισμός Πάφος2017 δημιούργησε την Σκηνή που Ταξιδεύει, η οποία ξεκίνησε από το 2014 και θα κορυφωθεί το 2017 με δεκάδες εκδηλώσεις σε πλατείες και χώρους του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού.

Η Σκηνή που ταξιδεύει δημιουργώντας γέφυρες, σχέσεις και δίκτυα μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, προσκαλώντας όλους σε ένα ταξίδι στο χρόνο και στον χώρο.


Ανοίγοντας ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο, η σκηνή φιλοξενεί τέσσερις μοναδικές συναυλίες, πέντε μεγάλοι καλλιτέχνες και μια διαδραστική ομάδα θα μας εντυπωσιάσουν και πάλι με μουσικές παραδόσεις από την Κούβα, την Μέση Ανατολή, την Ισπανία και την Ιταλία.

Η Σκηνή θα ταξιδέψει τους μήνες  Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβρη, σε ανοικτούς χώρους της Πάφου, ξεκινώντας από τα Δημοτικά Μπάνια με την ομάδα Charentaises de Luxe, συνεχίζοντας στην Πλατεία Κάστρου με τον Κουβανό Maykel Blanco. Aκολουθεί η παράσταση της Yasmin Levy στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου καταλήγοντας στη Κάτω Βρύση  με τον Zohar Fresco από το Ισραήλ, τον Ιρλανδό συνθέτη και μουσικό Ross Daly και την ομάδα του.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων “The Travelling Stage” – Ιούνιος/Ιούλιος/Σεπτέμβριος 2016

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, Παραλιακό Μέτωπο Πάφου 19:00 & 20:30

CHARENTAISES DE LUXE

Η ομάδα Charentaises de Luxe δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, αλλά δημιουργεί ένα σύμπαν από ήχο, θέατρο, σάτιρα και ποίηση που παίζει, δρα και αντιδρά με το κοινό. Ο χώρος είναι η σκηνή τους και σ’ αυτή διαδραματίζονται τα πάντα μαζί με τους θεατές τους στην παράσταση Les Evades (Οι Δραπέτες).

*Με τη συνεργασία του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου για την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής

Eίσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, Πλατεία Κάστρου 20:30

MAYKEL BLANCO Y SU SALSA

Η Σκηνή που Ταξιδεύει  φιλοξενεί τον εκπληκτικό  MAYKEL BLANCO από την Κούβα. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της κουβανικής μουσικής. Παρουσιάζεται κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και Αμερικής,  έχει κυκλοφορήσει οκτώ cds και έχει αποσπάσει μαζί με την 18μελή του ομάδα πολλά παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις.

Eίσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016, Αρχαίο Ωδείο 20:30

YASMIN LEVY

Με ρίζες από το Ισραήλ, την Ισπανία και την Τουρκία, η παγκοσμίου γνωστή Yasmin Levy ενσωματώνει ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον πολυπολιτισμικό κόσμο της μουσικής. Η Yasmin Levy έγινε διεθνώς γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας και μας χαρίζει ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική) και φλαμένγκο.

 

Μαζί της οι μουσικοί Amir Ishay, Hasson Yechiel, Abramovitz Itay, Shazar Amir

Είσοδος: 18ΕΥΡΩ & 12ΕΥΡΩ (για μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους, στρατιώτες)

Πληροφορίες: 2693 2017

https://www.youtube.com/watch?v=y8ryB5Mzq08

 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2016, Κάτω Βρύση 20:30

ZOHAR FRESCO – ROSS DALY – KELLY THOMA

Ο Zohar Fresco  συνθέτης και παγκόσμια γνωστός μουσικός κρουστών που για χρόνια αφιερώθηκε στους ήχους των tof miriam κρουστών, ενός είδους κρουστού που εμφανίστηκε στην Μέση Ανατολή πριν χιλιάδες χρόνια. O Zohar Fresco αποτελεί σήμερα ένα από τους σημαντικότερους μουσικούς παγκόσμια,  εμπνεύοντας αλλά και αναπτύσσοντας καινούριες τεχνικές στους ήχους των κρουστών. Μαζί τους οι μουσικοί Tomer Bar και  Mark Mushayev  καθώς και ο σπουδαίος  συνθέτης και μουσικός  Ross Daly και η Kelly Thoma στην κρητική  Λύρα.

Eίσοδος Ελεύθερη

Αρέσει σε %d bloggers: