Καρούσος: Ξεκινούν εντός του 2020 οι εργασίες για τον νέο δρόμο Πάφου-Πόλις!

Καρούσος: Ξεκινούν εντός του 2020 οι εργασίες για τον νέο δρόμο Πάφου-Πόλις!

Σημαντικά σε μέγεθος και σημασία έργα προωθούνται ή σχεδιάζονται στην Πάφο κατά το 2020, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάφου. Τα έργα αυτά είναι η απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και της αγαστής συνεργασίας της με τους αρμόδιους φορείς της επαρχίας Πάφου, παρατήρησε ο Γιάννης Καρούσος.

Ως υπ’ αριθμό ένα έργο υποδομής και σημασίας για το τρέχον έτος, χαρακτήρισε το νέο αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης, οι προσφορές για μελέτη και κτασκευή της Α΄ Φάσης του οποίου υποβλήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται κατακύρωση για να προχωρήσει η έναρξη του.


«Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο λωρίδων αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Αγία Μαρινούδα – Στρουμπί μήκους 15,5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου και δύο ανισόπεδους κόμβους στη Τσάδα και στο σημείο τερματισμού του μετά το Στρουμπί», ανέφερε. «Θα κατασκευαστούν, επίσης, πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων, λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, για διευκόλυνση του προσπεράσματος.

Το κόστος είναι της τάξεως των 73 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων δήλωσε ακόμη ότι το 2020 αναμένεται να προκηρυχθούν προσφορές για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Γεροσκήπου, για την κατασκευή κόμβου στη λεωφόρο Μακαρίου και Ιπποκράτους στην Γεροσκήπου, για το νέο κτίριο της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου, για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Σταθμού στα Κούκλια, καθώς και η εκτέλεση έργων προστασίας και βελτίωσης στην παραλία της Χλώρακας.

Τα έργα αυτά αναμένεται να τονώσουν σημαντικά, σημείωσε, τον κατασκευαστικό τομέα, να δημιουργήσουν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, να αναβαθμίσουν την υποδομή και ταυτόχρονα να συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Πάφου.

« Στοχεύοντας πάντα σε μια διαχρονική οικονομική ανάπτυξη, με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα», είπε ο κ. Καρούσος, « η παρούσα Κυβέρνηση θέτει στόχους και αναζητεί αποτελεσματικές λύσεις με την αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει για να αντιμετωπίσει τόσο υφιστάμενα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και να επιφέρει σημαντική αύξηση στον ρυθμό ανάπτυξης στη μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου μας, τις κατασκευές».

Πηγή: Pafosnet

Αρέσει σε %d bloggers: