Μαρία Παπαλαζάρου: “Τα νοσοκομεία δεν κλείνουν ούτε καν προσωρινά”

Μαρία Παπαλαζάρου: “Τα νοσοκομεία δεν κλείνουν ούτε καν προσωρινά”

Αψυχολόγητη, βεβιασμένη, άδικη και ιδιαιτέρως ύποπτη κρίνεται η αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για δήθεν προσωρινό κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.

Τα νοσοκομεία δεν έπρεπε να κλείνουν ούτε καν προσωρινά, σε καμιά περιοχή του κόσμου, πόσο μάλλον σε μια περιοχή που κατά τεκμήριο αδικείται σε θέματα υποδομών και υπηρεσιών, όπως η Πόλη Χρυσοχούς.


Η όντως πολύ ανησυχητική τροπή που πήραν τα πράγματα με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές λύσεις, κοινώς «πατσιαρίσματα». Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με το να ξηλωθεί ένα νοσοκομείο απλώς και μόνο για να συμπληρωθεί ένα άλλο. Στο τέλος, αυτό που θα πετύχει η διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με τέτοιες τσαπατσούλικες προσεγγίσεις είναι να μεγαλώσει και να αυξήσει τις ήδη υπάρχουσες τρύπες σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια. Και προφανώς θα συνεχίσει να αδικεί ακόμα πιο κατάφορα τα περιφερειακά και τα μικρά νοσοκομεία.

Ορθώς έχει εξεγερθεί όλο το Διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς από την πιο πάνω ανεκδιήγητη απόφαση. Ορθώς η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου διαφώνησε κάθετα με αυτή την απόφαση και διοργάνωσε και σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας επί τούτου. Το δικαίωμα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για ισότιμη πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορεί να απεμπολείται και να παραβιάζεται έτσι άσκεφτα. Η επίμαχη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ πρέπει να ανακληθεί αμέσως.

Της Μαρίας Παπαλαζάρου Φράγκου,
Υποψήφια βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, στην Πάφο

Αρέσει σε %d bloggers: