Ματσάκης: Υπερβολικά τα μέτρα του lockdown σε Πάφο και Λεμεσό

Ματσάκης: Υπερβολικά τα μέτρα του lockdown σε Πάφο και Λεμεσό

Προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης και για να ξεκαθαρίσω, ξανά, τη θέση μου δηλώνω τα εξής:

1. Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη της πανδημίας. Την οποια θεωρώ σε καποιο βαθμο, παρόμοια με τις προηγουμενες πανδημιες γριπης Α. Ούτε αμφισβητώ την ανάγκη λήψης μέτρων για τον περιορισμό της. Ασκώ κριτική στην ΥΠΕΡΒΟΛΗ των μέτρων αυτών π. χ. lockdown , π. χ. μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.


2. Θεωρώ ότι τα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μέτρα όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά έχουν δυσμενέστερα αποτελέσματα για την κοινωνία στο σύνολό της. Γενικά, αμφισβητώ την ορθότητα της κυβερνητικης στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας. Η στρατηγική αυτή ούτε πέτυχε ούτε θα πετύχει. Το επίκεντρο της στρατηγικής αυτής θα έπρεπε να είναι Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΑΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

3. Δεν αμφισβητώ ότι κάποια άτομα ( στην συντριπτική πλειοψηφία υπερήλικες και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσηματα) μπορεί να αποβιωσουν εάν προσβληθούν σοβαρά από τον κορονοϊό ( οπως και αν προσβληθούν από την γρίπη Α ). Μάλιστα θεωρώ ότι με την έλευση του Χειμώνα, οι θάνατοι αυτοί θα αυξηθούν σημαντικά , οπως γίνεται κάθε χρόνο με αλλά είδη γρίπης.

4. Είμαι της γνώμης σαν Ιατροδικαστης ότι, κάποια από τα αίτια θανάτου που δίδονται από το υπουργείο υγειας δεν είναι ορθά. Πιστεύω ότι εσφαλμένα, σε κάποια άτομα δίδεται ως αιτία θανάτου ο κορονοιος, ενώ άλλη είναι η πραγματική αιτία θανάτου. Παρεμπιπτόντως, το ιστορικό μιας ασθένειας που οδηγεί στο θάνατο, είναι πολύ σημαντικό και καποτε ενας γιατρος(πχ ένας ιατροδικαστης) μπορεί να εξαξει διαγνωστικά συμπερασματα σε μεγάλο βαθμό, μόνον από αυτό το ιστορικό.

5. Οταν δίδεται ” ψεύτικη” αίτια θανάτου, για σκοπούς “τρομοκρατησης” του πληθυσμού για αποδοχή των μέτρων, αυτό θα έχει αντίθετα αποτελέσματα όταν αποκαλυφθεί. Θυμηθείτε την παροιμία ” του βοσκού του ψευδή”.

6. Η ύφεση της πανδημίας μετά το πρώτο κύμα την Άνοιξη , οφείλεται στην φυσική εξέλιξη της ίωσης αυτής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ LOCKDOWN ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗΚΕ. Η ίωση του κορονοϊού, οπως όλες οι γρίπες, είναι ΕΠΟΧΙΚΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΦΕΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΑ ΛΗΦΘΟΥΝ. ” Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ” ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ.

7. Προβλεπω ότι όσο μπαίνει ο Χειμωνας τα κρούσματα κορονοϊού και πιθανόν γρίπης Α θα αυξάνονται. Αυτό ειναι αναμενομενο και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΕΟ ΟΛΙΚΟ LOCKDOWN.

8 Θεωρώ την απομόνωση της Λεμεσού και της Πάφου ένα αναποτελεσματικό και αδικαιολόγητο μέτρο πανικού της κυβέρνησης. Το μέτρο αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα και πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ.

9. Δεν διατεινομαι ότι είμαι αλάνθαστος. Εκφράζω την γνώμη μου στηριζόμενος στην επιστημονική μου εκπαίδευση και στην μακρόχρονη πείρα μου σαν γιατρός ( αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Cambridge το 1984 , πριν 36 χρόνια! ).

10. Ευγενώς ΠΑΡΑΚΑΛΩ, πριν εξαξετε συμπεράσματα για τις προαναφερθεισες θέσεις μου, σιγουρευτείτε ότι ορθώς καταλάβατε τι ακριβως λέω. Είμαι ανοικτός, οπως πάντα, στην εποικοδομητική κριτική με επιχειρήματα.

ΟΙ ύβρεις και η λάσπη δεν με ενοχλούν. Μπορει όμως να ενοχλούν αυτούς που διαβάζουν τις αναρτήσεις μου.Καλο είναι λοιπόν να αποφεύγονται, αν είναι δυνατόν!

11. Ευχαριστώ θερμά που δαπανησατε λίγο απο τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε τα ανωτέρω.

Μ.Ματσακης
Ιατροδικαστής
14/11/20

Αρέσει σε %d bloggers: