Μείωση των πυρκαγιών στην Επαρχία Πάφου το 2012 κατά 23.69%

1.187 φορές κλήθηκαν εντός του έτους 2012 οι πυροσβεστικοί σταθμοί της Πάφου


για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στην επαρχία Πάφου. Η υπεύθυνη του Γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή δήλωσε πως οι κλήσεις για πυρκαγιές στην Επαρχία Πάφου παρουσιάζουν μείωση -23,69% αφού το 2011 ήταν 1.555 ενώ το 2012 1.187. Η κ Κεμιτζή είπε πως η πιο πάνω μείωση οφείλεται στις εκστρατείες διαφώτισης του κοινού, σε θέματα πυρασφάλειας, τις οποίες διοργανώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση του κοινού. Επίσης συνέχισε, τα περίπολα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε 24ωρη βάση κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών συνέβαλαν σημαντικά

 

Σύμφωνα με την κ. Κεμιτζή η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε 741 περιπτώσεις εντός της Πάφου, σε 2 περιπτώσεις στο Αεροδρόμιο Πάφου, στα Κελοκέδαρα σε 42 περιπτώσεις, στο Δήμο Πέγειας 46 φορές, στον Πύργο Τηλλυρίας 6 φορές, στην Πόλη Χρυσοχούς 293 φορές και στην κοινότητα του Στρουμπιού 57 φορές. Η κ Κεμιτζή είπε, πως η υπηρεσία της κλήθηκε για την κατάσβεση των πυρκαγιών εντός του έτους 2012 στο σύνολο σε 1.187 περιπτώσεις.

Όσον αφορά τις ανταποκρίσεις σε ειδικές εξυπηρετήσεις εντός του έτους 2012 οι πυροσβεστικοί σταθμοί της επαρχίας Πάφου σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κλήθηκαν σε 434 περιπτώσεις, εκ των οποίων 309 φορές εντός της Πάφου, 38 φορές στον αερολιμένα Πάφου, 2 φορές κλήθηκε να μεταβεί η πυροσβεστική υπηρεσία στην κοινότητα Κελοκεδάρων , 2 φορές στο Δήμο της Πέγειας, στον Πύργο Τηλλυρίας 1 φορά, και στην κοινότητα του Στρουμπιού σε 3 περιπτώσεις ενώ στο διαμέρισμα Πόλη Χρυσοχούς 79 φορές.

Η κ. Κεμιτζή πρόσθεσε ακόμη, πως η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί εντός του 2012 και ψευδείς κλήσεις οι οποίες αφορούσαν 30 φορές την πόλη της Πάφου, 2 φορές τον αερολιμένα Πάφου, 3 φορές την κοινότητα Κελοκεδάρων , 1 φορά το Δήμο Πέγειας, σε 9 περιπτώσεις το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και 3 φορές την κοινότητα Στρουμπί και συγκεκριμένα συνέχισε οι ψευδείς κλήσεις που δέχτηκε εντός του 2012 η υπηρεσία της στο σύνολο τους ανέρχονται σε 48.

Συμπλήρωσε ακόμη πως απο τις 1.187 περιπτώσεις που ανταποκρίθηκε η υπηρεσία της για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην επαρχία Πάφου κατά το έτος 2012, σε 21 περιπτώσεις προκλήθηκε πυρκαγιά για άγνωστη αιτία, σε 6 περιπτώσεις πρόκληση φωτιάς απο αναμμένα κάρβουνα, σε 1 περίπτωση απο αναμμένο καντήλι, σε 4 περιπτώσεις προκλήθηκε πυρκαγιά απο αναμμένο κερί, σε 11 περιπτώσεις απο αποτσίγαρο, σε 3 περιπτώσεις απο αυτοθέρμανση , 1 περίπτωση προκλήθηκε φωτιά απο βεγγαλικά , 28 φορές απο βραχυκύκλωμα, σε 3 περιπτώσεις απο διαρροή καυσίμων, σε 5 περιπτώσεις απο διαρροή υγραερίου, σε 15 περιπτώσεις απο ελαττωματική καπνοδόχο

.

Επίσης σε 9 περιπτώσεις η φωτιά προκλήθηκε απο εμπρησμό στην επαρχία Πάφου, σε 5 περιπτώσεις απο εύφλεκτα υγρά πλην πετρελαιοειδών, σε 4 περιπτώσεις απο ηλεκτρικές συσκευές, 1 φορά απο ηλεκτρική μαγειρική συσκευή, 22 φορές απο κακόβουλη πράξη , 387 φορές απο καύση σκυβάλλων, 24 φορές απο καψαλίσματα, 3 φορές προκλήθηκε πυρκαγιά στη οποία κλήθηκε η πυροσβεστική απο κεραυνό, σε 1 περίπτωση απο λαμπρατζιά, σε 4 περιπτώσεις απο μηχανική παραγωγή θερμότητας, σε 5 περιπτώσεις απο πετρελαιοειδή, σε 1 περίπτωση απο πυρακτωμένα μέταλλα, σε 1 περίπτωση απο πύραυνο πετρελαίου, σε 1 περίπτωση απο πύραυνο υγραερίου, σε 605 περιπτώσεις απο σκόπιμη καύση, σε 11 περιπτώσεις απο σπινθηρισμοί, σε 3 περιπτώσεις απο απροσεξία ανηλίκων και τέλος σε 2 περιπτώσεις απο υπερθέρμανση μαγειρικού λαδιού.