Μουσείο “Στέλιος Κυριακίδης” και αναβάθμιση Ιακώβειο Σταδίου

Μουσείο “Στέλιος Κυριακίδης” και αναβάθμιση Ιακώβειο Σταδίου

Την προώθηση έργων που αφορούν την αθλητική υποδομή της Πάφου συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Πάφου, συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης του Ιακώβειου Σταδίου και αποφασίστηκε όπως ζητηθεί και πραγματοποιηθεί σύντομα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του έργου.


Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αναβάθμισης των χώρων αθλοπαιδιών του Δήμου Πάφου με την δημιουργία 4 γηπέδων με ακριλική επιφάνεια στα πάρκα ΟΠΑΠ και Αλεξανδρουπόλεως αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Προγράμματος Κοινωνικού Αθλητισμού του ΚΟΑ, καθώς και η αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Ο Δήμαρχος Πάφου έθεσε επίσης στον Πρόεδρο του ΚΟΑ το ζήτημα της δημιουργίας στην πόλη ενός σύγχρονου πολυχώρου αθλητισμού για την προπόνηση και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των εκατοντάδων αθλητών τζούντο, ενόργανης γυμναστικής, χειροσφαίρισης και άλλων αθλημάτων που διαθέτει σήμερα η Πάφος, γεγονός που έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τον Οργανισμό.

Συζητήθηκε ακόμη η συνδρομή του ΚΟΑ στη δημιουργία του Μουσείου “Στέλιος Κυριακίδης” που προωθεί ο Δήμος Πάφου, ενώ ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για την πρόθυμη παραχώρηση μέρους του Χώρου Στάθμευσης στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» για τη δημιουργία εκεί του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου, τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη συνόδευαν το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λεόντιος Τσέλεπος, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη και ομάδα υπηρεσιακών.

Αρέσει σε %d bloggers: