Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τις ακαδημίες για την διακοπή των προπονήσεων

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τις ακαδημίες για την διακοπή των προπονήσεων

Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας για διακοπή των προπονήσεων των ακαδημιών ποδοσφαίρου στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εκφράζει ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, με την συγκεκριμένη απόφαση οι αρμόδιοι βάζουν τέλος σε μια ελεγχόμενη αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτό χώρο, κατά την οποία διασφαλιζόταν πλήρως η εφαρμογή των συμφωνημένων Πρωτοκόλλων και Οδηγιών και την ίδια στιγμή ωθούν παιδιά και εφήβους σε ανεξέλεγκτες συναθροίσεις, σε χώρους όπου είναι αδύνατον να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση.


Διερωτάται επίσης πώς είναι δυνατόν να αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού ανοικτοί χώροι όπου τηρούνται αυστηρά αποστάσεις και πρωτόκολλα και την ίδια στιγμή να θεωρούνται πιο ασφαλή τα σχολεία, όπου η διδασκαλία γίνεται σε κλειστές αίθουσες με σαφώς μικρότερες αποστάσεις.

Επιπλέον, αναφέρει ο Σύνδεσμος, με την απόφαση αυτή τα παιδιά στερούνται την άσκηση και την ενασχόληση με την αγαπημένη τους δραστηριότητα, με σημαντικές συνέπειες στη ψυχική και σωματική τους υγεία, ενώ οι προπονητές ποδοσφαίρου και οι οικογένειές τους στερούνται πλήρως το εισόδημά τους.

«Αναμένουμε από τους αρμόδιους όπως εξετάσουν το θέμα πιο σφαιρικά και αναθεωρήσουν τις αρχικές τους αποφάσεις, για το κοινό καλό», καταλήγει.

Πηγή: Dialogos

Αρέσει σε %d bloggers: