Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2019

Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2019

Το τμήμα φορολογίας ανάρτησε σήμερα τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών για το 2019 καλώντας τους φορολογουμένους να προχωρήσουν σε υποβολή.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch, ο βοηθός έφορος φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης εκφράζει καταρχήν απολογίες για την καθυστέρηση.


«Οφείλουμε να απολογηθούμε προς τους φορολογούμενους για τη μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την διάθεση της δήλωσης εισοδήματος ατόμου για το φορολογικό έτος 2019», σημειώνει.

Η καθυστέρηση οφειλόταν σε συνδυασμό παραγόντων, τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονταν να γίνουν λόγω της εισαγωγής του ΓεΣΥ, της πανδημίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία που κάνει τις αλλαγές και τροποποιήσεις είναι στο εξωτερικό.

«Θέλω να καθησυχάσουμε τους φορολογουμένους ότι εάν και η τελική ημερομηνία υποβολής είναι η 30η Οκτωβρίου, αν χρειαστεί, θα δοθεί επιπλέον χρόνος για συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων», τονίζει.

«Παροτρύνουμε τους φορολογουμένους να υποβάλουν σύντομα την δήλωση», επισημαίνει.

«Η φορολογική δήλωση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα η ανάρτηση παρόλο που τις τελευταίες μέρες ήταν διαθέσιμη στο διαδίκτυο καθώς παρακολουθούσαμε να δούμε εάν υπάρχουν κάποια προβλήματα».

«Φέτος έχουν προστεθεί περαιτέρω αυτοματισμοί στη δήλωση για διευκόλυνση των φορολογουμένων και περιορισμό των λαθών. Ειδικότερα για τους συνταξιούχους και τους λήπτες εισοδημάτων από τις υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων, υπάρχουν προσυμπληρωμένα πεδία με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα υπηρεσίες ΤΚΑ άρα δεν απαιτείται οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή βεβαίωση», αναφέρει.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που η έκπτωση εισφοράς στα διάφορα ταμεία είναι στο ένα πέμπτο αντί στο ένα έκτο που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχουν οι εργαζόμενοι με απολαβές άνω των €19500.

Για το φορολογικό έτος 2018, υπέβαλαν δηλώσεις 290 χιλ. φορολογούμενοι.

Πηγή: Stockwatch

Αρέσει σε %d bloggers: