Οι παραλιακοί πεζόδρομοι έχουν εδώ και μήνες μετατραπεί στις “καφετέριες” της πανδημίας
Μπορεί εδώ και λίγες μέρες η εστίαση να βγήκε από τον “πάγο”, ωστόσο οι περιορισμοί για τους εξωτερικούς χώρους, το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και οι μη ιδεώδεις ακόμη καιρικές συνθήκες, φαίνεται ότι ωθούν ακόμη τους περισσότερους παφίτες να χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους της παραλίας ως χώρο αναψυχής και εξόδου, αντί των παραδοσιακών καφετεριών.
Σε αυτά τα πλαίσια, εκατοντάδες άνθρωποι κάθε φύλου, ηλικίας και επαγγελματικής τάξης κατακλύζουν τον πεζόδρομο του Φάρου ή τον πεζόδρομο προς Γεροσκήπου, αφού η ανάγκη για μια έξοδο από το σπίτι και για λίγη άσκηση πριν τον εγκλεισμό της νύχτας ωθεί πολλούς σε καθημερινή πλέον βάση στο να τους επισκέπτονται.
Οι δύο πεζόδρομοι δίνουν στους χρήστες τους την ευκαιρία να απολαμβάνουν το περπάτημα και τη βόλτα τους σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με θέα το Κάστρο και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Μιλώντας στον «Φ» ο αντιδήμαρχος Πάφου, Χρήστος Μακαρίου, τόνισε ότι ο ανατολικός παραλιακός πεζόδρομος μήκους δύο χιλιομέτρων που ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην παραλία της Γεροσκήπου και καταλήγει στο ξενοδοχείο Αλμύρα, έχει μετατραπεί και αυτός σε χώρο καθημερινής συνάθροισης, όπως συνέβη ήδη με τον πεζόδρομο του Φάρου η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί.
« Ο πεζόδρομος έχει εμπλουτισθεί και αυτός πλέον με υπηρεσίες και βελτιώθηκε με τρόπο που να αποτελέσει «κράχτη» για αναψυχή, άσκηση και περίπατο», τόνισε. «Ο πεζόδρομος, πέραν της τοπιοτέχνησης του για να αποτελεί χώρο άσκησης, ξεκούρασης και περιπάτου, περιλαμβάνει επίσης πλέον φωταγώγηση και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού».
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πάφου, το έργο ήταν προυπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ και κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό δεδομένου ότι βρίσκεται κατά μήκος της τουριστικής παραλιακής περιοχής στην οποία διακινείται καθημερινά πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες.
« Τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη περιοχή για τζόκινγκ και περπάτημα, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες», είπε ο κ. Μακαρίου. «Το θέμα της απουσίας φωτισμού, κυρίως, αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για όσους ήθελαν να απολαύσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της περιοχής και την παραλία μπροστά από τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα βράδια.
Πλέον, με τις νέες πραγματικότητες που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας λόγω πανδημίας, τα δύο αυτά έργα έχουν μετατραπεί σε μια διέξοδο για χιλιάδες συμπολίτες μας, αντικαθιστώντας χώρους κοινωνικών συνευρέσεων που σήμερα είναι απαγορευμένοι”.
Πηγή: Φιλελεύθερος