Ο δρόμος “καρμανιόλα” στα Πότιμα πρέπει να βελτιωθεί!

Ο δρόμος “καρμανιόλα” στα Πότιμα πρέπει να βελτιωθεί!

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως ο συγκεκριμένος δρόμος που συνέβη το θανατηφόρο είναι πρωταρχικής σημασίας για την περιοχή της δυτικής Πάφου και οπωσδήποτε χρειάζεται να βελτιωθεί.

Ο κ. Στυλιανού ενδεικτικά ανέφερε πως χρειάζεται να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου σημειώνοντας πως το κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας με επιστολή που έχει αποστείλει στο Τμήμα των Δημοσίων Έργων αιτείται την κατασκευή πεζόδρομου στην εξωτερική πλευρά του κιγκλιδώματος εκεί που είναι η θάλασσα.


Πρόσθεσε δε, πως με βελτιωτικά έργα που γίνονται τώρα με τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου,πρέπει να τροχιοδρομηθεί και η κατασκευή ενός μικρού πεζόδρομου από τον οποίο θα μπορεί να διέρχεται ο κόσμος με ασφάλεια.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης αναφέρει πως ο δρόμος από την Χλώρακα μέχρι την Πέγεια είναι αγροτικός, προσθέτοντας πως η ασφάλεια είναι μηδενική.

Ένας δρόμος προσθέτει ο κ. Λιασίδης, χωρίς πεζοδρόμια,φωτισμό και διαβάσεις που κάθε τόσο, όπως είπε στη περιοχή Ποτίμων, το οδικό δίκτυο σκεπάζεται από τη θάλασσα και χρειάζεται θωράκιση. Εκτίμησε τέλος πως η προώθηση της ανακατασκευής του δρόμου δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο.

Στο μεταξύ τις συνθήκες της θανατηφόρας οδικής σύγκρουσης με θύμα 36χρονο από την Βουλγαρία μόνιμο κάτοικο Πέγειας, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 3 και 6 ετών διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα όχημα που οδηγούσε 75χρονος από την Αγγλία μόνιμος κάτοικος Πέγειας με συνοδηγό τη σύζυγο του 77 χρόνων με κατεύθυνση από την Κισσόνεργα προς την Πέγεια σε κάποιο σημείο του δρόμου παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον πεζό MILIVAN ADEL VELKOV από την Βουλγαρία 36χρονών μόνιμο κάτοικο Πέγειας ο οποίος περπατούσε με την 56χρονη μητέρα του .

Ο 36χρονος ανέφερε ο κ. Ιωάννου μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου με ασθενοφόρο όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Ακολούθως έγινε έλεγχος αλκοτέστ και νάρκοτεστ στον 75χρονο οδηγό του οχήματος με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτός συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα προς διευκόλυνση των ανακρίσεων και παραμένει υπό κράτηση. Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: