Πάτερ χτύπησε τον αδελφό του γαμπρού την ώρα του μυστηρίου

Πάτερ χτύπησε τον αδελφό του γαμπρού την ώρα του μυστηρίου

Απίστευτο επεισόδιο στην Πάφο, κατά τη διάρκεια τέλεσης μυστηρίου γάμου. Πληροφορίες φέρουν ιερέα να “πέταξε το ευαγγέλιο” και στη συνέχεια “να γρονθοκόπησε” τον αδελφό του γαμπρού νεαρό, αφού “τον έσπρωξε”.

Το έθιμο να χτυπούν στην πλάτη το γαμπρό την ώρα του “Ισαΐα χόρευε” ήταν η απαρχή επεισοδίου κατά το οποίο ο ιερέας φέρεται να κτύπησε και να τραυμάτισε τον αδελφό του γαμπρού και να μην είναι τώρα ξεκάθαρο κατά πόσον το μυστήριο ολοκληρώθηκε ή θα πρέπει να επαναληφθεί ο γάμος, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται, εγκατέλειψε χωρίς να υπογράψει.


Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες στο εκκλησάκι του Σταυρού Μίνθης στην Τσάδα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του γαμπρού, δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου Γιώργο Σοφοκλέους, ο ιερέας φέρεται να αντέδρασε έντονα και να έκανε παρατήρηση όταν δύο φιλικά πρόσωπα “χτύπησαν στην πλάτη” το γαμπρό, κατά το έθιμο, όταν ψαλλόταν το “Ισαΐα Χόρευε”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Σοφοκλέους, όταν ο μικρότερος γιος του, ηλικίας 22 ετών χτύπησε τον αδερφό του και γαμπρό στην πλάτη η αντίδραση του ιερέα ήταν έντονη.

Για το θέμα η οικογένεια του γαμπρού ενημέρωσε την εκκλησία και αναμένεται ο πατέρας, όπως δηλώνει ο ίδιος, να συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β.

Η οικογένεια του γαμπρού δηλώνει, επίσης, ότι θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία σήμερα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: