Πέγεια: Διακρίσεις στους τάφους βλέπουν οι Βρετανοί

Διάκριση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών κατοίκων της Πέγειας διαβλέπουν οι Βρετανοί μόνιμοι κάτοικοι του δήμου, ακόμη και στο θέμα των… ταφικών τους χώρων. Εκπρόσωποι της πολυπληθούς βρετανικής κοινότητας του Δήμου Πέγειας κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι οι ίδιοι επιφορτίζονται με πολύ μεγαλύτερο ποσό για αγορά ταφικών χώρων και για φόρους κοιμητηρίου από τους Κύπριους κατοίκους του δήμου.


Τις καταγγελίες απορρίπτει, ωστόσο, ο δήμαρχος Πέγειας, Νεόφυτος Ακουρσιώτης, ο οποίος με αποκλειστικές του δηλώσεις στον «Φ» εξηγεί ότι το θέμα άπτεται της νομοθεσίας και όχι ενεργειών της τοπικής Αρχής. Ο κ. Ακουρσιώτης εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι το υψηλότερο τέλος που καταβάλλουν οι καθολικοί κάτοικοι της Πέγειας για το δικό τους κοιμητήριο, έγκειται στο γεγονός ότι ο χώρος για τη δημιουργία του αγοράστηκε από τη δημοτική Αρχή πρόσφατα και συνεπώς και σε υψηλότερη τιμή, εν αντιθέσει με το χριστιανικό κοιμητήριο της Πέγειας που ήταν υφιστάμενο.

«Συνεπώς, η δημοτική Αρχή πρέπει να έχει τα απαραίτητα έσοδα για την καταβολή των δόσεων του δανείου με το οποίο αγοράστηκε η γη για το καθολικό κοιμητήριο», ανέφερε. «Το ζήτημα είναι ότι βάσει της νέας νομοθεσίας, οι καθολικοί δεν εμπίπτουν στις θρησκευτικές ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να διαχειρίζονται οι ίδιες τα κοιμητήριά τους, όπως είναι οι Λατίνοι. Συνεπώς, για τους καθολικούς την ευθύνη αυτή έχει η δημοτική Αρχή, η οποία με δικά της έξοδα και δάνεια δημιούργησε τον χώρο αυτό».

Ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης απέρριψε και γενικότερα τις καταγγελίες των Βρετανών δημοτών ότι καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για το κοιμητήριό τους. Αντιθέτως, υποστήριξε, τα τέλη του Δήμου Πέγειας στον τομέα αυτό είναι συγκριτικά από τα χαμηλότερα στην Κύπρο.

Αρέσει σε %d bloggers: