Πήρε εξιτήριο ο Σάββας Βέργας

Πήρε εξιτήριο ο Σάββας Βέργας

Εξιτήριο πήρε από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δυο ώρες μετά που εισήχθη σε αυτό, ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.

Ο Βέργας που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ΣΑΠΑ που εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Πάφου κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.


Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι αφού έγινε διερεύνηση του όλου περιστατικού, εξετάστηκε και από τον καρδιολόγο και ακολούθως έλαβε εξιτήριο.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου δήλωσε ότι ο τέως Δήμαρχος Πάφου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και αναλύσεις οι οποίες ήταν καθαρές και έλαβε εξιτήριο.

Ο Σάββας Βέργας μεταφέρθηκε στο χώρο όπου κρατείται στη Λευκωσία και αύριο αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Πάφου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντεξέταση του και από τον συνήγορο υπεράσπισης του τελευταίου από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση, Γιώργου Σιαηλή.

Ο Βέργας λιποθύμησε ενώ αντεξεταζόταν από τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή. Ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία όταν απαντούσε σε ερώτηση για τις επισκέψεις του πατέρα του στο κελί όπου κρατείται, κατά τις οποίες ο πατέρας του τον ρωτούσε κατά πόσο ευσταθούν τα όσα ακούει.

Και ενώ η διαδικασία αυτή βρισκόταν στα αρχικά στάδια, ο Σάββας Βέργας έδειξε να ταλανίζεται και σωριάστηκε αμέσως στο πάτωμα.

Η αίθουσα του δικαστηρίου εκκενώθηκε αμέσως και γιατροί που ήταν επιτόπου, και συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου, έδωσαν στον Σάββα Βέργα τις πρώτες βοήθειες.

Στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον Σάββα Βέργα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Μετά τη μεταφορά του Σ. Βέργα από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, η δικαστική διαδικασία επανάρχισε στις 12:40.
Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως το δικαστήριο ενήργησε άμεσα, καλώντας αμέσως ασθενοφόρο.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρουσιάστηκε ο πρωτοκολλητής του δικαστηρίου Ματθαίος Αταλιώτης, ο οποίος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι οι εξετάσεις του Σάββα Βέργα συνεχίζονταν μέχρι εκείνη την ώρα.

Η κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τους Α’ Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο Ανδρέα Χατζηκύρου, ανέφερε πως τίθεται θέμα υγείας του μάρτυρα και πως θα εξεταστεί με προσοχή.

Ο κ. Κέκκος είπε πως θα μιλήσει με τον μάρτυρα για να εξετάσει κατά πόσο μπορεί να παραστεί στη δίκη αύριο.

Αν δεν νιώθει καλά είπε, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο λίγες μέρες προκειμένου ο μάρτυρας να ηρεμήσει.

Με την θέση της κατηγορούσας Αρχής συμφώνησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Το δικαστήριο, έχοντας κατά νου τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών, διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας .

Η υπόθεση, όπως είπε, είναι ορισμένη για αύριο στις 09:00 το πρωί.

Το δικαστήριο διέταξε όπως οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ παρουσιαστούν εκ νέου αύριο με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Αρέσει σε %d bloggers: