Περιοδεία Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στην Πάφο

Περιοδεία Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στην Πάφο

Ολοήμερη επίσκεψη στην Πάφο πραγματοποίησε στις 14 Σεπτεμβρίου ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου συνοδευόμενος από επαρχιακά στελέχη του Κόμματος. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Γεροσκήπου και είχε συνάντηση με τον Δημαρχεύοντα Κυριάκο Χατζηβασίλη και υπηρεσιακούς λειτουργούς του Δήμου. Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Πάφο, συναντήθηκε και συνομίλησε με αρκετούς εργαζόμενους και απλούς πολίτες και το βράδυ ήταν ομιλητής σε πολιτική συγκέντρωση μελών και φίλων του ΑΚΕΛ με βασικό θέμα τις προεδρικές εκλογές του 2023. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την αναγκαιότητα για πραγματική και προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εργαστούν αποφασιστικά και εντατικά για την επίτευξη αυτού του στόχου που θα επέλθει μόνο με την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι εντός των ημερών το ΑΚΕΛ θα καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών από την εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη δημιουργία ενός ταμείου τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιηθούν για προγράμματα που θα δώσουν στήριξη στις ομάδες που έχουν ανάγκη. Τόνισε ότι αυτή η πρόταση όπως και οι νόμοι που υπερψήφισε η Βουλή για μείωση των φόρων στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα είναι επίκαιροι όσο ποτέ προηγουμένως.


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να αποσύρει τις αναφορές στο Ανώτατο Δικαστήριο των τριών νόμων που υπερψήφισε η Βουλή για μείωση ή και μηδενισμό του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα.

«Πρέπει να γίνει πράξη η εισήγησή μας γιατί θα μειώσει το κόστος του ηλεκτρισμού και των καυσίμων που θα έχει θετικό αντίκτυπο και σε άλλα βασικά προϊόντα», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημειώνοντας ότι ανάλογες δράσεις αναλαμβάνονται από κράτη μέλη της ΕΕ και την ίδια την ΕΕ με θετικό αντίκτυπο στην ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια. Υπενθύμισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση, εξαιτίας της ακρίβειας, έχει αυξημένα έσοδα, κατά το 1ο επτάμηνο του 2022, της τάξης των 860 εκ. ευρώ. Έσοδα που βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών που ήδη πιέζονται από την ανιούσα της ακρίβειας

Για το Δήμο Γεροσκήπου ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έδωσε πραγματική μάχη για να διατηρηθεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το κυβερνητικό νομοσχέδιο προέβλεπε συμμετοχή της Γεροσκήπου στο δήμο Πάφου και «εμείς πετύχαμε σε συνεργασία με άλλα κόμματα και τοπικές δυνάμεις εδώ, να διατηρηθεί ο δήμος Γεροσκήπου ως βασικός άξονας ανάπτυξης της περιοχής της ανατολικής Πάφου».

Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι μαζί με το Δ.Σ. της Γεροσκήπου και οργανωμένα σύνολα θα συζητήσουν για «το πώς θα οδεύσουμε προς την εφαρμογή του νόμου για τη δημιουργία του νέου Δήμου. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν προς όφελος της ομαλής μετάβασης στη νέα πραγματικότητα, να δοθούν οι δυνατότητες οι νέοι δήμοι να παράξουν έργο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».

Αρέσει σε %d bloggers: