Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε δύο πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι για την ληστεία και απαγωγή σε βάρος 77χρονου στην Πάφο

Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε δύο πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι για την ληστεία και απαγωγή σε βάρος 77χρονου στην Πάφο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου καταδίκασε σήμερα δύο πρόσωπα με ποινή φυλάκισης 6 ετών


αφού τους έκρινε ένοχους σε υπόθεση που αφορά απαγωγή και ληστεία σε βάρος 77χρονου στην Πάφο.

 

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει αρχικά στην σύλληψη εντός προσώπου και στην συνέχεια δεύτερου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση

Πρόκειται για δύο πρόσωπα συριακής καταγωγής οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση ληστείας του 77χρονου, που είχε μεταβεί  στις 4 Φεβρουαρίου σε διαμέρισμά του μετά από ενδιαφέρον που επέδειξε άγνωστο του πρόσωπο μέσω τηλεφώνου για να το ενοικιάσει.

Ο 77χρονος, ενώ βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμά του, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τέσσερα πρόσωπα αραβικής καταγωγής, που εισήλθαν σε αυτό και του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον  και καταφέρνοντας να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2,400 ευρώ, που είχε στην κατοχή του.
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, τα κλειδιά του οχήματος του αλλά και το όχημα του το οποίο στη συνέχεια  οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε μια νέα εξέλιξη, το αυτοκίνητο του 77χρονου εντοπίστηκε  το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου  σε ανοικτό χώρο στη Γε ροσκήπου.

Συγκεκριμένα αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ενώ περνούσε από την περιοχή αντιλήφθηκε σταθμευμένο το όχημα του 77χρονου. Ειδοποίησε αμέσως τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό και ενώ δυνάμεις πλησίασαν στην περιοχή, ο εν λόγω αστυνομικός είδε σαλούν όχημα να σταθμεύει δίπλα από το κλοπιμαίο αυτοκίνητο και το συνοδηγό του να εισέρχεται εντός του κλοπιμαίου οχήματος.

Ο αστυνομικός ακολούθησε το όχημα, ενώ τηλεφωνικώς ενημέρωσε τα αστυνομικά περίπολα.

Όταν άρχισε η καταδίωξη ο ύποπτος οδηγός σε κάποιο σημείο του δρόμου ελάττωσε ταχύτητα και κατάφερε να βγει έξω από το όχημα το οποίο βρισκόταν εν κινήσει και επωφελούμενος του σκότους να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τα πρώτα στοιχεία που  είχε συλλέξει η Αστυνομία κατέληξε  στο συμπέρασμα πως στην υπόθεση εμπλέκονται  άτομα αραβικής καταγωγής πιθανότατα Σύροι, οι οποίοι απασχόλησαν την Αστυνομία στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις και αμέσως μετά ακολούθησε η σύλληψη των δύο προσώπων αφού η εξιχνίαση της υπόθεσης από νωρίς ήταν σε καλό δρόμο .

Αρέσει σε %d bloggers: