Πρόταση από Γεροσκήπου, Τίμη και Κονιά για Δήμο Ανατολικής Πάφου

Πρόταση από Γεροσκήπου, Τίμη και Κονιά για Δήμο Ανατολικής Πάφου

Ο Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης, απέστειλαν την πρότασή τους στον Υπουργό Εσωτερικών, που αφορά την ενοποίηση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων, με σκοπό τη σύσταση Δήμου στην Ανατολική Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η πρόταση κοινοποιήθηκε και στα κοινοβουλευτικά κόμματα.


Μέσα από την πρόταση , απορρίπτεται κατηγορηματικά η πρόταση του ΥΠ.ΕΣ. για συνένωση τους με τον Δήμο Πάφου και παρουσιάζονται οι λόγοι για τους οποίους προκρίνεται η δημιουργία Δήμου στην Ανατολική Πάφο, η οποία έχει την έγκριση των εκλεγμένων συμβουλίων, αλλά και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι η συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων τηρεί και εξασφαλίζει τους κύριους στόχους που θέτει η μελέτη για τις συνενώσεις, δηλαδή όπως, να είναι βιώσιμοι οικονομικά και αυτοτελείς διοικητικά και οικονομικά, να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας για την αποτελεσματική και αποδοτική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη δημοκρατική εκπροσώπηση των πολιτών στα όργανα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος, ο Δήμος Γεροσκήπου και τα Κοινοτικά Συμβούλια Κονιών και Τίμης προσδοκούν στην αναθεώρηση του σχεδιασμού του ΥΠ.ΕΣ. και στην υιοθέτηση της δικής τους, συναινετικής και τεκμηριωμένης, πρότασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: