Στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

H Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών αρχίζει σήμερα την εξέταση της προσφυγής και όλων των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί τόσο από την κοινοπραξία που προσέφυγε όσο και από την κοινοπραξία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά, αναφορικά με το νέο δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

Η διαδικασία, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον στην Πάφο προκειμένου να διαφανεί αν το μεγάλο έργο θα απεμπλακεί από τις νομικές διαδικασίες ή αν θα υπάρξει νέος γύρος πολύχρονου μπλοκαρίσματος του, ακολουθεί την προσφυγή της κοινοπραξίας ΑΒΑΞ Α. Ε. – CYBARCO CONTRACTING LTD για μη κατακύρωση της προσφοράς αναφορικά με τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς και την κατάθεση εκ μέρους της στις 15 Σεπτεμβρίου όλων των στοιχείων της προσφυγής της.


Με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, η Αναθεωρητική Αρχή θα αρχίσει σήμερα την εξέταση της προσφυγής και όλων των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί τόσο από την κοινοπραξία που προσέφυγε, όσο και από την κοινοπραξία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά. Οι βουλευτές και παράγοντες της επαρχίας Πάφου έχουν αποσπάσει την δέσμευση της Αρχής ότι το αργότερο σε περίοδο 45 ημέρων θα πρέπει να εκδώσει το πόρισμα της κατά πόσο η αναθέτουσα αρχή ορθώς ανέθεσε στον επιτυχόντα προσφοροδότη την προσφορά ή όχι προκειμένου να προχωρήσει το όλο ζήτημα και να μην κολλήσει και το έργο αυτό σε ατέρμονες διαδικασίες.

Οι παράγοντες της επαρχίας αναμένουν ότι μετά την έκδοση της απόφασης όποιος έχει έννομο συμφέρον θα μπορεί να προσφύγει στα Δικαστήρια. Η διαβεβαίωση που δίνεται πάντως είναι ότι εάν είναι θετική η γνωμάτευση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, ότι δηλαδή ορθώς έπραξε η αναθέτουσα αρχή που είναι το Υπουργείο Μεταφορών , θα προχωρήσει και θα ενεργοποιήσει την κατοχύρωση που έχει ήδη δοθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είχαν υποβληθεί τέσσερεις προσφορές από κοινοπραξίες και εταιρείες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Ελλαδική εταιρεία που κέρδισε την προσφορά έδωσε τιμή σχεδόν 73 εκατομμύρια που είναι πολύ κοντά στην προεκτίμηση του κόστους του έργου. Με βάση την προκήρυξη προβλέπεται η μελέτη και κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων, από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χιλιομέτρων, με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ενώ το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 70 εκατομμύρια και ο χρόνος μελέτης-κατασκευής θα είναι τα 3,5 χρόνια.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αρέσει σε %d bloggers: