Τερματίζονται τα rapid test στην Πάφο από σήμερα – Το lockdown συνεχίζει κανονικά

Τερματίζονται τα rapid test στην Πάφο από σήμερα – Το lockdown συνεχίζει κανονικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα το πρόγραμμα διενέργειας μοριακής εξέτασης PCR στην Πάφο, ενώ τερματίζεται από σήμερα στην πόλη ο πληθυσμιακός έλεγχος με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) , αφού σε κανένα σημείο της Πάφου δεν θα διεξάγονται τα rapid test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για τη διενέργεια εξετάσεων COVID-19 σε εργαζομένους στις δύο επαρχίες, οι δειγματοληψίες στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες και σήμερα 23 μέχρι 27 Νοεμβρίου από τις 08:00 – 18:00 επίσης στον ίδιο χώρο.


Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β. Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.

Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα Βεβαίωση Εργοδότη σε έντυπη μορφή, καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο για επαλήθευση στοιχείων. Επίσης, προτρέπονται οι εξεταζόμενοι να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το Έντυπο Δειγματοληψίας στον σύνδεσμο https://covid19.nipd.com/transitions.php και να το προσκομίζουν μαζί τους. Η NIPD Genetics καλεί επίσης τους πολίτες που θα προσέρχονται για δειγματοληψία να φέρουν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Χτες στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), από τα 280 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Εξάλλου, χθες στο πλαίσιο του προγράμματος διενέργειας rapid test στην Πάφο διενεργήθηκαν 443 τεστ εκ των οποίων 273 στον Χώρο στάθμευσης υπεραγοράς Παπαντωνίου ( Λεωφόρο Ελλάδος) και 170 στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου – μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, εντοπίστηκαν συνολικά 5 θετικά κρούσματα.

Πηγή: Sigmalive

Αρέσει σε %d bloggers: