Το Πρόγραμμα της ΑΛΕΞΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης – Μουσικό Κίνημα» στην Πάφο!

Το Πρόγραμμα της ΑΛΕΞΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης – Μουσικό Κίνημα» στην Πάφο!

Η Αλέξια παρουσιάζει το Πρόγραμμα της «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης». Εργαστήρια και Συναυλία στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017 των Πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου

Το Πρόγραμμα της ΑΛΕΞΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ «RebE, Μέθοδος Μουσικής ΑκρόασηςΜουσικό Κίνημα», είναι ένα Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό, Οutreach πρόγραμμα βασισμένο στην Μουσική Ακρόαση ηχογραφημένης και ζωντανής μουσικής και απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους από 6-18 χρονών.


Το Re-bE (Ρι-μπί) \to ˈBē\ verb- to be in a new way): σημαίνει να επανέλθουμε στην Αυθεντική μας κατάσταση, η οποία είναι μία κατάσταση συνεχούς και διαρκούς χαράς μέσω της Μουσικής και της Έκφρασης.

Το Re-bE περιλαμβάνει 6 κατηγορίες Δημιουργικών ασκήσεων που έχουν σαν βάσει την Μουσική, τον Αυτοσχεδιασμό, την Δημιουργικότητα, την Έμπνευση των συμμετεχόντων και την ελεύθερη Έκφραση: «Re-bE Μουσική, Re-bE Τέχνη, Re-bE Δημιουργική Αφήγηση, Re-bE Δημιουργική Κίνηση, Re- bE Δημιουργική Περιέργεια, Re-bE Περιβάλλον».

Το όραμα του Re-bE, είναι να συμβάλει ώστε η Μουσική ποιότητος να είναι προσιτή, διαθέσιμη, προς όλους, παντού και απευθύνεται σε παιδιά κάθε κοινωνικοοικονομικής κατάστασης, και κάθε μορφωτικού επιπέδου, είτε έχουν κλίση προς την Μουσική είτε όχι και χωρίς να απαιτείται καμμία προεργασία ή προετοιμασία.

Τα είδη της Μουσικής του Re-bE είναι: Κλασσική Μουσική, Τζαζ, Μουσική κινηματογράφου, Μουσικές του κόσμου/Παραδοσιακή μουσική, Μίκη Θεοδωράκη, Αυτοσχεδιαστική μουσική.

“Music for All. Music Everywhere.”

Μέρος του Re-bE, είναι το «Re-bE Κοινότητες» το οποίο προσφέρεται δωρεάν από τις Πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017, στην περιοχή της Πάφου, στην Τάλα και στο Νέο Χωριό.  Υπάρχει δε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς τα γειτονικά χωριά. Κατά την διάρκεια των 20 εργαστηρίων Re-bE, η έκθεση στην Μουσική Ακρόαση γίνεται από: Ηχογραφημένη Μουσική, Βιντεο-προβολές, Ζωντανή Μουσική, από επαγγελματίες Μουσικούς συμπεριλαμβανομένης και της Αλέξιας Βασιλείου (Τραγούδι – Αυτοσχεδιασμός), καθώς και μέσω Διαλέξεων από Μουσικούς.

Τα εργαστήρια, ολοκληρώνονται με δύο σημαντικά γεγονότα: το «Re-bE Drum Circle» και την Συναυλία της Αλέξιας «Alexia LIVE at Anassa», στο Ξενοδοχείο Άνασσα. Παιδιά που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και στην συναυλία βάσει των ταλέντων και κλίσεων του καθενός. Παραδείγματος χάρη: φωνή, μουσικό όργανο, αυτοσχεδιασμό, σκηνικά, φωτισμό, ενδυματολογία, διοργάνωση κ.ά.

 

Πληροφορίες

 

Ημερομηνίες:

 • 6 και 7 Ιουλίου – Τάλα, Πάφου
 • 8-15 Ιουλίου – Νέο Χωριό Πάφου
 • 12 Ιουλίου Drum circle – Νέο Χωριό παραλία Άνασσα
 • 22 Ιουλίου Συναυλία Αλέξιας – Ξενοδοχείο Άνασσα

 

Ώρες:

Πέμπτη 6 Ιουλίου μέχρι Κυριακή 9 Ιουλίου:

 • 9.00πμ -10.30πμ
 • 11.30πμ -1.00μμ
 • 5.00μμ -7.00μμ

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου και Τρίτη 11 Ιουλίου:

 • 10.30πμ -12.00μμ
 • 5.00μμ -7.00μμ

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου: Re-bE Drum circle

 • 7.30μμ– 9.00μμ

Σάββατο 22 Ιουλίου:

 • 5.00μμ – 8.00μμ: Re-bE Gallery
 • 9.00μμ – 11.00μμ: Συναυλία της Αλέξιας

 

Ηλικίες:

 • 6 – 11 χρονών
 • 12 – 15 χρονών
 • 16 – 18 χρονών

 

Αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο:

10 άτομα (Δύο (2) εργαστήρια ανά ηλικιακή ομάδα)

 

Κόστος/Εισιτήρια:

 • Δωρεάν συμμετοχή στα εργαστήρια
 • Είσοδος ελεύθερη στο Drum circle και στην Συναυλία

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων γιά εργαστήρια, Drum circle και συναυλία

Απαιτείται έγκαιρη εγγραφή.

 

Γλώσσα εργαστηρίων:

Ελληνικά και Αγγλικά

Πληροφορίες / Εγγραφή:

 • Κοινότητα Τάλας: 26652412
 • Κοινότητα Νέου Χωριού: 26322520
 • Ξενοδοχείο Άνασσα: 26888705

Χορηγοί:

Το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου, Πολιτιστικών υπηρεσιών, Κοινότητα Τάλα, Κοινότητα Νέου Χωριού, Ξενοδοχείο Άνασσα, ECOS (Earth Friendly Products), Φιλελεύθερος, Alexia Vassiliou International Music Foundation

Βιογραφικό:

Η Αλέξια Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και είναι μία Διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνις, τραγουδίστρια, συνθέτις, στιχουργός,  Improvisation/Experimental Artist, κοινωνική ακτιβίστρια γιά την Μουσική και το Περιβάλλον. Με μια καριέρα που διαρκεί 30 χρόνια, και με πάνω από 45 ηχογραφημένους δίσκους που κυκλοφορούν Διεθνώς, η Αλέξια άλλαξε την ιστορία των πωλήσεων της Ελληνικής δισκογραφίας, με μία σειρά Χρυσών και Πλατινένιων δίσκων, με τις δισκογραφικές εταιρείες CBS-Columbia (USA), Air Music (Sweden), Polygram, Universal, BMG και Sony Music International.

Η Αλέξια εισήγαγε μια νέα Μουσική γενιά στη δουλειά του θρυλικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Αλέξια – Μίκης Θεοδωράκης», στην Κλασική Αμερικάνικη Τζάζ «Alexia in a JAZZ Mood», στην Αυτοσχεδιαστική Μουσική «The Voice Improvisation Series», και αναβίωσε τη Μουσική από τις Ελληνικές Κλασσικές ταινίες – από το 1930 ως το 1960 – στον πολλές φορές πλατινένιο δίσκο της με την Sony-BMG «Η Αλέξια Ερμηνεύει Τα Κλασικά» και στο τριπλό cd «Re-bE», σε Μουσική, στίχους, παραγωγή της ιδίας, με τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς, αφηγήσεις, ορχηστρικά από όλες τις μουσικές επιρροές της.

Η Αλέξια και η Δημιουργική προσέγγισή της προς τη Μουσική, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην Ιστορία της Μουσικής της Ελλάδος και της Κύπρου. Παραμένοντας πιστή στην Αυθεντικότητα της, δημιουργεί επί δεκαετίες πρωτοποριακούς conceptual (θεματικούς) δίσκους, ενθουσιάζοντας και επιμορφώνοντας το κοινό με κάθε της δίσκο, παρουσιάζοντας καινούργια και πάντα ενδιαφέροντα μουσικά, ηχητικά τοπία.

 

Έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους Μουσικούς του κόσμου, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Chick Corea, John Patitucci, Stevie Wonder, Chaka Khan, maetsro Carlo Ponti Jr., Andreas Vollenweider, Milva, Madeleine Peyroux, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ρένα Βλαχοπούλου, Βλάσσης Μπονάτσος, Τάκης Μπίνης, Μάριος Μελετίου, Κώστας Κακογιάννης, Κώστας Καπνίσης κ. ά.

Σε δική της παραγωγή, γιά τον 2ο Jazz δίσκο της, «Birds Have To Fly», η Αλέξια αναγνωρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Recording Academy, τα Grammy Awards (GRAMMYs), στην κατηγορία του Καλύτερου Τζαζ Φωνητικού δίσκου – Best Jazz Vocal Album, σε συνεργασία με τον Ολλανδό σαξοφωνίστα Peter Massink (Μουσική: Peter Massink, Στίχοι- Φωνή: Αλέξια).

Η Αλέξια έχει παίξει σαν ηθοποιός σε ταινίες Μικρού Μήκους του είδους Film Noir, στο Λος Άντζελες, έχει επίσης συνθέσει την Μουσική σε ταινίες Μικρού Μήκους και ντοκυμαντέρ σε παραγωγές Διεθνώς.

Εκτός από την δουλειά της στην Μουσική, η οποία είναι γνωστή, η Αλέξια έχει αναπτύξει την δουλειά της στον Αυτοσχεδιασμό και στην Πειραματική Μουσική, με μιά συλλογή από 20 δίσκους, μόνο με Φωνή ‘’Voice Alone’’, με Φωνή και άνεμο ‘’Voice and Wind’’, και σε συνεργασία με Experimental Μουσικούς και Improvisers από διάφορα μέρη του κόσμου, ‘Voice and Instrument”. Μέσα από τον Αυτοσχεδιασμό, η Αλέξια έχει δημιουργήσει ταινίες και βίντεο με την δική της Φωνή και Μουσική σε συνεργασία με άλλους μουσικούς, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ ανά το Παγκόσμιο.

Το 2015 η Αλέξια ίδρυσε στο Λος Άντζελες, το «Alexia Vassiliou International Music Foundation», ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με το όραμα να καταστήσει την Μουσική προσιτή προς όλες τις ηλικίες: παιδιά, εφήβους, ενήλικες, παντού.

Το ίδρυμα δημιουργήθηκε για να στεγάσει την «Μέθοδο Μουσικής Ακρόασης -Μουσικό κίνημα Re-bE», ένα Εκπαιδευτικό, Πολιτιστικό, outreach πρόγραμμα Μουσικής για τα σχολεία και την κοινότητα, που έχει σαν σκοπό να βοηθήσει να δομηθεί μια βιώσιμη Μουσική Κουλτούρα/Πολιτισμός grassroots, από τη βάση.

Το Re-bE έχει σαν πρόθεση, σαν όραμα, να δημιουργήσει Ισορροπημένους, χαρούμενους και Εμπνευσμένους ανθρώπους, τις καινούργιες γενεές Καλλιεργημένων παιδιών, εφήβων, ενηλίκων, που αισθάνονται, που εκτιμούν και που υποστηρίζουν τη Μουσική. Μέρος του Re-bE είναι τα: Re-bE κοινότητες, Re-bE Μουσεία, Re-bE Περιβάλλον, Re-bE Mentorship (καθοδήγηση) κ. ά.

Είναι η βιωματική εμπειρία της Επανασύνδεσης με το Ποιοι Είμαστε, δια μέσου της εκούσιας πράξης της Μουσικής Ακρόασης και της Δημιουργικής έκφρασης, με βάση τον Αυτοσχεδιασμό.

Αρέσει σε %d bloggers: