Άνοιξε επιτέλους το πάρκινγκ στην Κάτω Πάφο

Άνοιξε επιτέλους το πάρκινγκ στην Κάτω Πάφο

Βαθιά κυκλοφοριακή ανάσα για τις επιχειρήσεις και τους διακινούμενους στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου, εξαιτίας της λειτουργίας μετά από πολλούς μήνες του μεγάλου χώρου στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου ο οποίος ήταν κλειστός λόγω των έργων που γίνονται για την ανάπλαση της περιοχής και για την μετακίνηση των υποδομών των δημοσίων συγκοινωνιών.

Η εκ νέου χρήση του μεγάλου πάρκινγκ ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, τονίζουν επιχειρηματίες της περιοχής, αφού η μαζική έναρξη της τουριστικής περιόδου έχουν “βουλιάξει” την Πάφο σε επισκέπτες την περίοδο αυτή. Συνεπεία της έλλειψης επαρκών χώρων στάθμευσης μέχρι πρότινος, παρατηρούνταν σε καθημερινή βάση ουρές αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων, τουριστικά λεωφορεία που αναγκάζονταν να αποβιβάζουν τους επιβάτες τους εν μέση οδό, καθυστέρηση στην αποχώρηση από το παραλιακό μέτωπο που θυμίζει μεγαλουπόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και συνεπώς και έντονος εκνευρισμός παντού.


Η κατάσταση αυτή άλλαξε ωστόσο από το γιορτινό τριήμερο του Κατακλυσμού, την περασμένη εβδομάδα, αφού ο νέος διαμορφωμένος χώρου στάθμευσης δόθηκε προς χρήση στους επισκέπτες και επαγγελματίες της περιοχής, έστω και αν τα έργα εντός αυτού δεν είναι πλήρως ολοκληρωμένα. Το γεγονός αυτό σκόρπισε ικανοποίηση στους επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι εδώ και μήνες διαμαρτύρονταν έντονα ζητώντας από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για το άνοιγμα του χώρου, υποστηρίζοντας ότι έστω και με ημιτελές το έργο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω της τεράστιας επισκεψιμότητας.

Με το να αφήσουν κλειστή την έκταση, υπερφόρτωσαν όλο το άλλο παραλιακό μέτωπο, με αποτέλεσμα τα τουριστικά λεωφορεία να αναγκάζονται να αποβιβάζουν κόσμο στον κεντρικό δρόμο παρά τον χερσαίο χώρο του λιμανιού“, εξηγούσαν. “Και αυτό, ενώ ο χώρος στάθμευσης προσφέρει άνετα άλλους 600 χώρους για οχήματα, γεγονός που πλέον μας λύνει το πρόβλημα“.

Πηγή: Φιλελεύθερος