Άρτο Ζωής από τη Πάφο στα παιδιά της

Άρτο Ζωής από τη Πάφο στα παιδιά της

Οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου


και ευαισθητοποιημένοι εστιάτορες της Πάφου μαγειρεύουν για την Πάφο.Πρωτεργάτης της ιδέας το μέλος της Γραμματείας του ΕΣΕΠ Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους. Πρόκειται για μια πράξη υψίστης αγάπης βγαλμένη απο το ίδιο το Χριστό ανέφερε το μέλος της Γραμματείας του Επαρχικού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους,και πρόσθεσε, « πως όπως λέει και το κατα Ματθαίου Ευαγγέλιο, επείνασα γαρ και εδώκατε μοι φάγειν, εδίψησα, και εποτίσατε με……….».

 

Ο πάτερ Στυλιανός ανέφερε πως βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απο την κρίση που μαστίζει τον κόσμο αλλά και τη Κύπρο αυτή η κρίση έχει επηρεάσει κατά πολύ την Πάφο, την Πάφο του αγώνα, την Πάφου της αντίστασης, και του κόσμου της, του απλού του φιλόξενου.

 

Το συσσίτιο το οποίο ήδη πραγματοποιείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού δημιουργείται και στην Πάφο απο τους εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου αλλά και απο ευαισθητοποιημένους εστιατόρες. Η έναρξη του συσσιτίου για τα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη στην Πάφο, θα γίνει την πρώτη Πέμπτη του μήνα Φεβρουαρίου και θα επαναλαμβάνεται σε αρχικό στάδιο κάθε Πέμπτη, ενώ ο Δήμος Πάφου έχει ήδη παραχωρήσει ειδική αίθουσα στο κτίριο του κοινωνικού δημοτικού παντοπωλείου για το σκοπό αυτό.

 

Σύμφωνα με τον πάτερ Στυλιανό οι εθελοντές του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντών Πάφου άρχισαν να οργανώνονται δειλά δειλά. Μαζευτήκαμε πρόσθεσε « 21 άτομα εθελοντές του ΕΣΕΠ όπως ορίζει ο περί εταιρειών και ιδρυμάτων νόμος, και καταθέσαμε τα χαρτιά ώστε να προχωρήσει η εγγραφή του ιδρύματος , και να είμαστε και νομικά κατοχυρωμένοι αλλά και απο τους υγειονομικούς ελέγχους της Δημοκρατίας και να προχωρήσουμε στις 6 Φεβρουαρίου στην έναρξη του συσσιτίου».

 

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά. Για την έναρξη όμως του συσσιτίου απαιτήθηκε κουζίνα , εξοπλισμός για την κατασκευή έτοιμου φαγητού. Οι εθελοντές του ΕΣΕΠ θα εργάζονται με βάρδιες πρωϊ και βράδυ σε μια προσπάθεια της προσφοράς δωρεάν συσσιτίου.

 

Ο πάτερ Στυλιανός που δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντα του που απορρέουν απο το σχήμα του, αλλά που εμπράκτως υιοθετεί και εφαρμόζει όσα κήρυττε ο Χριστός και η Οθρόδοξη πίστη και παράδοση, ανέφερε πως και η Πάφος βρίσκεται κοντά στα άτομα με προβλήματα επιβίωσης, και κάλεσε όλους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια οργανωμένα σύνολα και μή.

 

Ο σκοπός συνέχισε, είναι κοινός και ο αγώνας ενιαίος για να ικανοποιήσουμε την κρίση προσφέροντας αγάπη.

 

Όπου είπε « είχα απευθυνθεί και τους είχα εξωτερικεύσει την επιθυμία της καρδίας μου, αλλά και όλων των εθελοντών και φίλων , όλοι οι αρμόδιοι φορείς με πολύ προθυμία αποφάσισαν να με βοηθήσουν».

 

Η προσφορά συσσιτίου θα ξεκινήσει με 600 μερίδες κάθε Πέμπτη , μια φορά την εβδομάδα λόγω αυξημένων κόστων. Οι μερίδες θα μαγειρεύονται στα εστιατόρια που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν, θα σερβίρονται θα συσκευάζονται σε δοχεία μίας χρήσης, θα μεταφέρονται απο τους εθελοντές στο κοινωνικό δημοτικό παντοπωλείο κάθε Πέμπτη, και σε μια ακριβής ώρα που θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα προσφέρονται στους άπορους συνανθρώπους μας.

 

Ο πάτερ Στυλιανός απηύθυνε επίσης έκκληση σε αυτούς που μπορούν να προμηθεύουν τους εθελοντές με πρώτες ύλες, τις οποίες θα προσφέρονται στους εστιάτορες για την κατασκευή του συσσιτίου να το πράξουν και να μπορέσει στην πορεία να αυξηθεί οι μέρες της προσφοράς συσσιτίου.

 

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΕΠ , τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου , τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας και καθαριότητας του Δήμου Πάφου Δρ Φυλακτή Κωνσταντινίδη, τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα για την παραχώρηση αίθουσας εντός του κοινωνικού δημοτικού παντοπωλείου, τους εθελοντές και τους εστιάτορες που θέλοντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους συμβάλουν προς αυτό το σκοπό ,αλλά και όλους όσους συμβάλουν σε αυτή τη μεγάλη πράξη αγάπης .

 

Ανακοίνωσε επίσης πως στις 6 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανδημοτική συνεδρίαση στο ΕΣΕΠ στο Αναβαργός με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου , του ΕΣΕΠ , του δημαρχείου , του συνδέσμου κυρίων, του Επάρχου Πάφου και του Ερυθρού Σταυρού σε μια προσπάθεια στο εγγύς μέλλον η προσπάθεια της προσφοράς του συσσιτίου να είναι ενιαία και καθολική.

 

Στόχος μας κατέληξε ο πάτερ Στυλιανός είναι όπως « δημιουργήσουμε στην Πάφο ένα πρότυπο κέντρο όπου θα μπορούν οι συνανθρώποι μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης να πάρουν εκεί το γεύμα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σε συνθήκες Ευρωπαικών προτύπων».

 

Καταλήγοντας ανέφερε επίσης πως το οφείλουμε αυτό στην Πάφο και στο λαό της και κάλεσε όλους να συστρατευτούν στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου.