Άρχισαν τα έργα αναβάθμισης του Μουσείου Πάφου

Άρχισαν τα έργα αναβάθμισης του Μουσείου Πάφου

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων για το έργο, η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου μπήκε πλέον σε τροχιά πρακτικής υλοποίησης. Το κτίριο επί της κεντρικής λεωφόρου Γρίβα Διγενή παραδόθηκε και επισήμως στον εργολάβο σηματοδοτώντας την έναρξη των εργασιών με ορίζοντα αποπεράτωσης το Νοέμβριο του 2017.

Στόχος των εργασιών αναβάθμισης και βελτίωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, είναι να μπορέσει το Μουσείο Πάφου να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό και να αναδείξει με πιο σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο τις αρχαιότητες που φιλοξενεί. Μεταξύ άλλων, θα μπορεί, μετά την ολοκλήρωση των έργων, να φιλοξενεί περισσότερα από τα εκθέματα, που σήμερα είναι φυλαγμένα στις αποθήκες του, θα παρουσιάζει τα εκθέματα αυτά με τρόπο σύγχρονο, ενώ θα παρέχει υπηρεσίες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, θα έχει σύγχρονους χώρους υγιεινής, ενώ τα εργαστήρια συντήρησης θα επεκταθούν ώστε οι εργασίες των επιστημόνων να γίνονται σε καλύτερες συνθήκες.


Η αναβάθμιση του Μουσείου της Πάφου αντιμετωπίζεται με ικανοποίηση στο παρόν στάδιο από τους τοπικούς φορείς, δεδομένων και των σημαντικών ελλείψεων που παρουσίαζε ο σημαντικότερος χώρος εκθεμάτων της επαρχίας, αν και η πάγια απαίτηση της επαρχίας ήταν η ανέγερση ενός σύγχρονου μουσείου που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις της πόλης και του τουριστικού της ρεύματος.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου