Άρχισε να μυρίζει εκλογές – Ποια ονόματα ακούγονται στην Πάφο

Άρχισε να μυρίζει εκλογές – Ποια ονόματα ακούγονται στην Πάφο

Η παρέλαση ονομάτων υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων έχει ήδη ξεκινήσει. Η κρίση της πανδημίας μπορεί να καθυστέρησε τις εκλογικές διεργασίες για τις βουλευτικές εκλογές, όμως πλέον οι κομματικοί μηχανισμοί πιάνουν δουλειά και ανεβάζουν ρυθμούς. Το νερό έχει αρχίσει να μπαίνει ήδη στο αυλάκι με τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια να έχουν ήδη κλειδώσει για κάποια κόμματα. Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θεωρούνται κομβικής σημασίας καθώς θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις προεδρικές εκλογές του 2023, καθορίζοντας συνεργασίες αλλά και υποψηφιότητες.

ΔΗΣΥ: Με εκπλήξεις…

Στην Πάφο ο βουλευτής Κώστας Κωνσταντίνου δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο οποίος ακουγόταν έντονα για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, ωστόσο την τελευταία στιγμή απέσυρε το ενδιαφέρον του.


ΑΚΕΛ: Πρώτα Συνέδριο…

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου αυτή τη στιγμή έχουν θέσει σε προτεραιότητα το θέμα του Παγκυπρίου Συνεδρίου του κόμματος το οποίο ως γνωστόν ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουνίου, όμως λόγω της πανδημίας έχει αναβληθεί. Η διεξαγωγή του συνεδρίου έχει κλειδώσει για την τελευταία εβδομάδα Νοεμβρίου και όπως πληροφορούμαστε θα διαρκέσει τρεις μέρες αντί τέσσερις όπως συνήθως. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό κώλυμα σε σχέση με την τελευταία ημέρα του συνεδρίου και τη διαθεσιμότητα της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Όσον αφορά τον προσυνεδριακό διάλογο, οι διεργασίες αναμένεται να κορυφωθούν από τον Σεπτέμβριο.

ΔΗΚΟ: Συνωστισμός υποψηφίων…

Αρχές Ιουνίου είναι προγραμματισμένη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος κατά την οποία θα καθοριστεί και το προεκλογικό πλάνο ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Εντός των ημερών επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα έχει επαφές με όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις που είτε δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, είτε είχαν εκφράσει πρόθεση για μη υποβολή υποψηφιότητας.

Για την Πάφο εκτός από την υποψηφιότητα Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη, σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Χρύσανθου Σαββίδη.

Πηγή: Φιλελεύθερος