Άρωμα σκανδάλου και στη Σχολική Εφορεία Πάφου!

Άρωμα σκανδάλου και στη Σχολική Εφορεία Πάφου!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αστυνομική έρευνα σχετικά με καταγγελίες που έγιναν από μέλη της απελθούσης διοίκησης της Εφορείας σχετικά με απευθείας αναθέσεις έργων και κακοδιαχείριση. Αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στέλεχος του απελθέντος ΔΣ της Σχολικής Εφορείας Πάφου, κλήθηκε χθες από το ΤΑΕ Πάφου και έδωσε κατάθεση για τις τότε καταγγελίες που έγιναν από πλευράς του.

Η χθεσινή εξέλιξη αναμένεται να είναι η πρώτη ενός νέου γύρου καταθέσεων από την Αστυνομία στα όσα είχαν καταγγελθεί την τελευταία διετία, αφού φαίνεται ότι οι καταγγελίες που έγιναν προς το αρμόδιο Υπουργείο έχουν θεωρηθεί ως σοβαρές από πλευράς του υπουργείου, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν για έρευνα στην Αστυνομία.


Οι καταγγελίες αυτές έγιναν από μέλη της Σχολικής Εφορείας Πάφου προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και αφορούσαν, κατά τους ισχυρισμούς αυτούς, φαινόμενα πολλών ετών στη Σχολική Εφορεία Πάφου σχετικά με απευθείας αναθέσεις έργων, αντί προσφορών, με κακοδιαχείριση και με αποδοχή εκπρόθεσμων προσφορών για εργασίες σε σχολικά κτίρια που προκήρυσσε η Εφορεία.

Στην ίδια επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας γινόταν επίσης λόγος για κόντρα που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την σύγκρουση της τέως προέδρου, Μαρίας Ζαβρού, με την γραφειοκρατική δομή της Σχολικής Εφορείας, την οποία η κ. Ζαβρού εγκαλούσε για αντιλήψεις και ενέργειες που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον.

Στις γραπτές καταγγελίες προς το Υπουργείο Παιδείας γίνονταν συγκεκριμένες αναφορές για την πρακτική μελών της Σχολικής Εφορείας να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις έργων. Αποκάλυπταν δε, ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις της προηγούμενης τριετίας, που αφορούσαν στις μετακινήσεις του Νικολαιδείου Γυμνασίου και του 5ου Δημοτικού Μουττάλου, υπήρχε σημαντικό πρόβλημα με το συμβόλαιο που ανατέθηκε σε εργολάβους για την μετακίνηση των σχολείων και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Παιδείας είχε σταματήσει την πληρωμή τιμολογίων στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού.

Το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους εργολάβους είναι πολύ σοβαρό, τόνιζαν τα μέλη της Εφορείας, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τις ενέργειες που όπως υποστηρίζουν αναλήφθηκαν μετά τις έρευνες του Υπουργείου και την προώθηση του σχετικού φακέλου στην Αστυνομία.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου