Άφαντοι οι ληστές του Ταμιευτηρίου Πάφου

Άφαντοι οι ληστές του Ταμιευτηρίου Πάφου

Άφαντοι παραμένουν οι δυο ληστές που άρπαξαν το πρωί από το υποκατάστημα της συνεργατικής κεντρικής τράπεζας 30000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο χρώματος κόκκινου μάρκας Toyota, το οποίο εντοπίστηκε αργά το απόγευμα στον Μούτταλο.

Από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου έχουν κληθεί για ανάκριση κάποια ύποπτα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με παρόμοιες υποθέσεις αλλά και από ενοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται διπλά από το υποκατάστημα. Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος και αξιολογούνται ενώ τεκμήρια που παρελήφθησαν από την σκηνή έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.


Οι δύο κουκουλοφόροι, αφού παραβίασαν την κύρια είσοδο, μπήκαν στο υποκατάστημα και υπό την απειλή ενός κοντόκαννου κυνηγετικού και ενός στρατιωτικού τυφεκίου G3, κάλεσαν με σπαστά ελληνικά τους τρεις ταμίες και τη μια πελάτισσα που βρισκόταν στο χώρο, να παραμείνουν ακίνητοι. Στη συνέχεια άνοιξαν τα τρία ταμεία και αφού άρπαξαν όλα τα χρήματα, τράπηκαν σε φυγή.

Κατά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, στην πόλη και επαρχία Πάφου, τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας Ζήτα, ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όχημα που κινείτο στη Γεροσκήπου, φέρεται να έκανε απότομα στροφή, με αποτέλεσμα να κόψει το δρόμο στον μοτοσικλετιστή αστυνομικό.

Οι κινήσεις των δυο ληστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος και αξιολογούνται ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες ανήκει σε Βρετανό ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.Όπως διαπιστώθηκε το όχημα του που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του φαίνεται να κλάπηκε χθες το βράδυ.

Από την σκηνή η αστυνομία παρελήφθησαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ διερευνάται κατά πόσον οι δράστες σχετίζονται και με τη ληστεία στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Τίμης που διαπράχτηκε πριν από δυο μήνες. Όσο για τη λεία των ληστών ήταν 30 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Ant1iwo