Έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για έργα που τους αφορούν όλους

Έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για έργα που τους αφορούν όλους

Σε ευρεία Σύσκεψη παρακάθισαν σήμερα η ΕΕ του ΕΒΕ Πάφου, παρουσία των Βουλευτών Κ. Κωνσταντίνου, Χ. Πιττοκοπίτη και Η. Μυριάνθους και των Δήμαρχων Πάφου και Γεροσκήπου Φ. Φαίδωνος και Μ. Παυλίδη για συζήτηση και προώθηση της συμπλήρωσης των έργων υποδομής που αφορούν το δρόμο Αεροδρομίου παρά τον ποταμό Έζουσας και το δρόμο Τάφοι των Βασιλέων μέχρι την περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά και από τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 30 Οκτωβρίου 2020 στην οποία παρακάθισε και το ΕΒΕ Πάφου σε σχέση με τα νέα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου αλλά και της απαντητικής επιστολής του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γ. Καρούσου προς το ΕΒΕΠ για το δρόμο Αεροδρομίου – Έζουσας.


Στη σύσκεψη μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφασίσθηκαν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για τα 2 προαναφερθέντα έργα υποδομής.

Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού πρώτα προηγηθούν επαφές με το Ταμείο Θήρας και Πανίδας, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τα Δημόσια έργα.

Σκοπός των επαφών είναι η συγκέντρωση όλων των δεδομένων και των προβληματισμών των εμπλεκόμενων Υπουργείων και αρμοδίων τμημάτων με στόχο να ζητηθεί η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για άμεση επίλυση των προβλημάτων τα οποία για χρόνια έχουν καθηλώσει τα δύο αυτά έργα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ