Έκθεση αγιογραφίας φιλοξενεί η Πάφος

Έκθεση αγιογραφίας φιλοξενεί η Πάφος

Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης αγιογραφίας της Marina Cushnirenko τελέστηκαν την Παρασκευή στον πολιτιστικό χώρο «Τεχνόπολις», με τη στήριξη του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάφο.

Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό της η καλλιτέχνης, που κατάγεται από τη Ρωσία και για 15 χρόνια διαμένει στην Πάφο, με την έκθεσή της δόθηκε στον κόσμο η ευκαιρία να δει μια διαφορετική τέχνη αγιογραφίας, μια δική της τεχνική την οποία ανέπτυξε χωρίς καμία εκπαίδευση.


Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η εικόνα στην Ορθόδοξη εκκλησία έχει μια ιδιαίτερη σημασία αφού δεν απεικονίζει απλώς κάποια πρόσωπα ούτε και αποτελεί διάκοσμο αλλά εκφράζει και το δόγμα της εκκλησίας.

Για την Εκκλησία, είπε, δεν έχει τόση σημασία η ικανότητα του ζωγράφου, όσο ο συμβολισμός που δίνεται. Εξέφρασε ικανοποίηση για την έκθεση Ορθόδοξης εικόνας που δίνει πνευματικά μηνύματα σ’ όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Εκ μέρους του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάφο μίλησε για την ζωγράφο η βοηθός του Ναταλία Μποντσαρόβα, λέγοντας πως άρχισε να ζωγραφίζει όταν εντόπισε μια εικόνα που σε ένα χωράφι και αντελήφθηκε ότι το ενδιαφέρον της δεν ήταν μόνο να ζωγραφίζει γενικά αλλά να ζωγραφίζει αποκλειστικές Ορθόδοξες εικόνες.

Η έκθεση αναμένεται να μείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Ιουλίου από τις 10:00 μέχρι τη 13:00 και από τις 16:00 μέχρι της 20:00.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)