Έκκληση προς τους αιμοδότες – Αυξημένες οι ανάγκες

Έκκληση προς τους αιμοδότες – Αυξημένες οι ανάγκες

Αυξημένες εξακολουθούν να είναι οι ανάγκες σε αίμα στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτη Μενελάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου δυστυχώς οι ανάγκες σε αίμα εξακολουθούν να είναι αυξημένες και να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν να το πράξουν άμεσα σήμερα στο σταθμό αιμοδοσίας Πάφου, που στεγάζεται προσωρινά στην Εκκλησία Αποστόλου Παύλου και Βαρνάβα μέχρι τις 19:00 το απόγευμα. Επίσης συνέχισε, αύριο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου θα λειτουργήσει από το μεσημέρι μέχρι τις 19:00 το βράδυ.


Ο κ. Μενελάου είπε πως ο Σεπτέμβριος στην Πάφο ήταν ο κατεξοχήν μήνας αιμοδοσιών ξενοδοχείων στην Πάφο, σημειώνοντας ωστόσο, πως αυτές φέτος ακυρώθηκαν λόγω του covid- 19.

Eπίσης η αιμοδοσία που διεξάγονταν στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου ακυρώθηκε λόγω έλλειψης χώρου όπως και οι αιμοδοσίες που διοργανώνονταν σε πολλές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου.

Επιπρόσθετα ο κ. Μενελάου ανέφερε πως στην Πάφο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, λειτουργεί κανονικά, αποτελεί ένα πολύ καλό χώρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια ασφαλής αιμοδοσία.

Πηγή: Reporter