Έκλεισε το Γυμνάσιο Παναγιάς

Έκλεισε το Γυμνάσιο Παναγιάς

Η αισθητή μείωση του αριθμού μαθητών που φέτος θα ήταν μόνο 7,


οδήγησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο στην απόφασή του για τερματισμό της λειτουργίας του. Όπως μας ανέφερε o Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, παρόλο που πρωτίστως υπάρχει Παιδαγωγικό ζήτημα ταυτόχρονα δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη και το θέμα του μεγάλου κόστους λειτουργίας. Το Γυμνάσιο Παναγιάς κόστιζε 350.000 ευρώ ετησίως κάτι που θα σήμαινε ότι ο κάθε μαθητής θα κόστιζε στο κράτος 50.000 ευρώ.

Ως αντισταθμιστικό μέτρο, το Υπουργικό αποφάσισε όπως στο χώρο του σχολείου λειτουργήσει  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το Κέντρο θα στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς που θα είναι υπό την εποπτεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και η λειτουργία του θα είναι συνεχής. μάλιστα θα καταβληθεί προσπάθεια να μη θεωρούνται αποσπασμένοι οι εκπαιδευτικοί που θα εργάζονται εκεί καθότι θα επιτελούν εκπαιδευτικό έργο. Το Κέντρο θα μπορούν να επισκεφθούν μαθητές και φοιτητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας με τη δημιουργία του Κέντρου, η κοινότητα της Παναγιάς θα αναζωογονηθεί, καθώς η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί λόγω των σχολείων και των φοιτητών που θα μεταβαίνουν εκεί.  

Ήδη υπάρχει πρόγραμμα για ώστε το Κέντρο να είναι έτοιμο ώστε να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο του 2015.