Ένας βιολιστής στη στέγη του… ISOP

Ένας βιολιστής στη στέγη του… ISOP

Το συγκινητικό, κωμικό και καθ’ όλα εμπνευστικό μιούζικαλ «Ο βιολιστής στη στέγη» παρουσίασαν πρόσφατα με επιτυχία οι μαθητές του International School of Paphos (ISOP).


Υποδυόμενοι τους ρόλους τους με πάθος, αυτοπεποίθηση και χάρη, οι πενήντα μαθητές που συμμετείχαν, ηλικίας 11 με 19 ετών, συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή εκτέλεση του δημοφιλούς θεατρικού έργου.

Η ιστορία του θεατρικού έργου, που εκτυλίσσεται σε ένα εβραϊκό χωριό της τσαρικής Ρωσίας, έδωσε στο κοινό τροφή για σκέψη πάνω σε φαινόμενα όπως είναι οι κακουχίες και οι στερήσεις, ο ρατσισμός, η ελευθερία του λόγου και το βάσανο της μετανάστευσης, τα οποία είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ακόμα και σήμερα. Τα πολύχρωμα κοστούμια, οι μελωδικές φωνές και το διάχυτο ταλέντο των μαθητών που έλαβαν μέρος κατέστησαν το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και αξέχαστο.

Η ιδιαίτερη σκηνοθετική προσέγγιση του μιούζικαλ, με επιλεγμένες σκηνές και τραγούδια από το πρωτότυπο έργο, καθώς και με σκηνές ακινητοποίησης και αργής κίνησης στην απόδοσή του, οφείλονται στην ξεχωριστή συμβολή της δασκάλας θεάτρου του International School of Paphos. Michelle Nonyelu, η οποία, όπως και το κοινό, δήλωσε ενθουσιασμένη με την απόδοση των μαθητών.

Όλα τα έσοδα από τις εισφορές από την παράσταση θα διατεθούν προς στήριξη άπορων οικογενειών στην Πάφο.